Daniel f. 2001, Fantasy/science fiction, Forlaget Alvilda, Ungdomsbøger/Young Adult

Divergent: Afvigeren af Veronica Roth

Divergent: Afvigeren af Veronica Roth – 1. del af serien: Divergent

Beatrice er en pige på 16 år, som bor med sine forældre og sin bror Caleb.

De bor i Puritanernes område. Byen Chicago er opdelt i 5 Faktioner, Puritanerne, Sanddru, Pacifisterne, Intelligentsia og Skytsenglene. Og det år man fylder 16, skal man vælge hvilken faktion man vil høre til. Men før man vælger, kommer man op i en test, hvor man kan få at vide, hvor man passer bedst ind. Man får normalt en faktion man passer til, men Beatrice får at vide, at hun hører til 3 faktioner. Det betyder, at hun er en divergent, men ingen må vide det, for hvis hun siger det til nogen, dræber de hende.

Men dagen hvor hun skal vælge, hvilken Faktion hun vil høre til, vælger hun at komme til skytsenglene, mens Caleb tager til Intelligentsia.

Da hun kommer til Skytenglenes hovedkvarter, skifter hun navn til Tris. Ved skytsenglene møder hun sin nye bedsteveninde, der hedder Cristina. Christina kom fra Pacifisternes område.

Den næste dag viser det sig, at Skytsenglenes træningsprogram er en elimineringsturnering, og hvis man ryger ud er man faktionsløs.

De to personer der står for træningsprogrammet er Eric og en der hedder Four. Four har fået sit navn ved at han kun er bange for 4 ting. Men Four tror ikke, at Tris kan klare den i turnering, men kan hun det, eller kommer hun til at bo resten af sit liv som faktionsløs, og vil nogen opdage at hun er divergent?

Jeg læser Divergent: Afvigeren af Veronica Roth
Jeg læser Divergent: Afvigeren af Veronica Roth

Jeg synes, at bogen er virkelig spændende og dramatisk. Den vil fange de fleste unge, og jeg synes at den er let at forstå. Man kommer virkelig tæt på personerne, og det gør sådan at man føler sig tættere på historien.

Jeg har læst hele serien og set alle filmene, de 2 første film i Divergent-serien er helt vildt gode, mens den sidste er ret dårlig i forthold til bogen, fordi det meste er noget producerne af filmen har fundet på, i stedet for at tage ting fra bogen. Alle bøgerne er fremragende. Kan anbefale dem til alle, der kan lide at læse. Det er en Sci-fi serie, men selv om du er til fx fantasy vil bogen helt sikkert fange dig alligevel. Der er også kommet en 4. del i serien som handler om Fours baggrund. Den er også virkelig god. Ville ønske, at der også ville komme 5. del.

Forlag: Alvilda
Sider: 429
ISBN: 9788771053135

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *