Fantasy/science fiction, Forlaget Alvilda, Klara f. 2003

Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes

Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes – 1. del af Ilttyv

I fremtiden lever folk over et slør på grund af forurening og stråling. Ilt koster penge og kun de rige har råd til god ilt, mens de fattige må nøjes med dårligt ilt, der kan gøre dem syge og til sidst være dødeligt.

I bogen skifter man synsvinkel mellem bogens to hovedpersoner Troy og Shay. Troy og Shay er søskende og kæmper som så mange andre en brav kamp for at overleve. Troy er bokser og Shay arbejder på en cafe. Men en dag ændrer alt sig. Troy bliver smidt ud, da han ikke længere er i stand til at betale sin egen ilt og Shay kommer i fængsel, anklaget for et ilttyveri hun ikke har begået.

De ender begge med at arbejde for Marton. En mand der ikke stoler på nogen. Hos ham skal de lære hvordan og hvad det vil sige at være tyv.

Men der sker underlige ting. Nogle af de rige er faldet igennem sløret. Troy og Shay har mistanke om at de blev skubbet. Men hvorfor?

Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes
Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes

Bogen handler meget om forræderi, hemmeligheder og om at overleve. Jeg synes, det er vildt at læse om hvor stor forskel der er på rige og fattige. De rige bor højt oppe så langt væk fra strålingen så muligt og de fattige bliver nødt til at bo tæt på sløret, hvor de kan risikere at få strålesyge. Nogle af de riges kæledyr får endda bedre iltkvalitet end nogle af de fattige gør. Jeg får et tydeligt billede af denne verden og jeg synes, at den er virkelig spændende at læse om!

Jeg havde ikke de store forventninger til bogen, da jeg engang skrev, at Elverskud-serien som Nicole Boyle Rødtnes også har skrevet var lidt kedelig. Men den her bog er bare virkelig… Jeg kunne næsten ikke slippe bogen i al den tid, jeg havde den.

Nicole stiller også en hel masse spørgsmål i bogen, som man bliver nødt til at kende svaret på. Og så ender bogen så brat, at hvis jeg ikke i forvejen havde bog nummer to stående var jeg blevet ked af det.

Forlag: Alvilda
ISBN: 9788771059366
Sider: 356

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *