4 stjerner, Gyldendal, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

De døde vågner af Line Kyed Knudsen

De døde vågner af Line Kyed Knudsen – 1. del af Hvidt støv

Få dage før hendes 18 års fødselsdag oplever Emily de første tegn på den mystiske og dødelige sygdom LS-23.

En dag er hun til en fødselsdagsfest hos Palina. Palina er en rig og forkælet pige, som desuden også tjener kassen på et reality tv-show. Midt i festen får Palinas bedste veninde Nicole ondt i lungerne samt en grim hoste. Det er de første tegn på, at man er blevet smittet med sygdommen.

Kort efter er de fleste, Emily kender, blevet smittet eller døde. Heriblandt Emilys bedste veninde, hendes faster Linda og Lindas kæreste.

Emily venter at blive smittet med sygdommen hvert øjeblik det skal være. Men det sker ikke og hun tager derfor ud for at lede efter andre overlevende.

Ude på gaden er der ingen at se. Med bange anelser cykler Emily ud for at lede efter Anthony, drengen hun længe har været lun på og som også er Palinas kæreste. I stedet for Anthony, finder hun en pige ved navn Rose. Rose er også en af de overlevende.

Emily og Rose beslutter at samarbejde og snart er der flere, der slutter sig til dem blandt andet Palina. Sammen hjælper de hinanden med at overleve.

Men hvordan kan det være at de immune overfor sygdommen? Men det er ikke det eneste Emily og hendes venner har at tænke over. Folk de troede var døde er begyndt at færdes på gaden. Og de er vidst ikke helt normale…

Jeg læser De døde vågner, som er 1. del af Hvidt støv af Line Kyed Knudsen. Jeg havde bogen med til Samsø, hvor vi var til Samsø Festival.
Jeg læser De døde vågner, som er 1. del af Hvidt støv af Line Kyed Knudsen. Jeg havde bogen med til Samsø, hvor vi var til Samsø Festival.

Jeg vidste ikke helt, hvilke forventninger jeg havde til bogen, da jeg begyndte at læse den. Folk sagde, at den var helt vildt god, men efter som bøger om engle ikke fanger mig så meget, var jeg lidt spændt på om bøger om zombier ville interessere mig.

Jeg blev bestemt ikke skuffet. Bogen er virkelig god. Det var spændende at læse om den mystiske sygdom, som forvandlede folk til zombier.

Jeg kunne godt lide bogens hovedperson Emily. Men jeg brød mig ikke så meget om Palina. Hun var bare irriterende og hjælpeløs. Men senere er det som om, hun bliver lidt mere modig og forstår at holde hovedet koldt.

Bogen var ikke særlig lang, så det tog mig kun en dag at læse den. Sproget var meget nemt og jeg havde ikke svært ved at forstå bogen. Det var også meget nemt at komme i gang med bogen og den blev ikke kedelig hen af vejen.

Jeg synes helt klart, at man skal læse denne bog! Man bliver kun skuffet, hvis man ikke har bog nummer to liggende. Den hedder Himlen brænder.

⭐⭐⭐⭐/Klara

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702169232
Udgivelse: 2015
Sider: 236

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *