5 stjerner, Fantasy/science fiction, People's, Tine f. 1973

The Circle af Dave Eggers

The Circle af Dave Eggers

Lige om lidt kommer filmatiseringen i biografen, så måske det er på tide, at min omtale bliver lagt på bloggen.

Mae Holland bliver ansat i firmaet The Circle, som er det største og stort set det eneste internetselskab i verden. Mae er i den syvende himmel og er sikker på, at dette er hendes livs chance. Hun er dybt begejstret for alt hvad firmaet står for, alt fra det imponerende virksomhedslandskab med store flotte kontorer og kollegieområder, hvor man kan overnatte, når man ikke kan få nok af jobbet, til selve firmaets “gennemførte” fællesskab, hvor det stort set er obligatorisk at deltage i alt også uden for officiel arbejdstid og visionen om at alle skal være synlige og online 24 timer i døgnet og det selvfølgelig via firmaets egen sociale medie TruYou – ingen lukkede, anonyme profiler på nettet, men derimod synlighed i alt.

Mae bliver ved med at være begejstret for The Circle og en tro medarbejder, selv da forholdet til forældre og ekskæresten næsten forsvinder. Ikke alle er lige begejstrede for den synlighed og ønsker blot at kunne leve stille og fredeligt uden alt skal offentliggøres, og dem hører Maes familie til. Mae vælger jobbet, men hvornår er nok, nok? Vil Mae gå hele vejen og følge The Circles vision uanset de personlige omkostninger?

The Circle af Dave Eggers
The Circle af Dave Eggers

Jeg synes simpelthen, at det er en fantastisk bog. Science fiction, som dog ikke virker afsindig langt fra vores virkelighed. Bogen stiller mange gode spørgsmål – eller det gør de i hvert fald for mig. Hvor meget kan/skal man dele før ens personlige integritet kommer i fare, og er der nogen personlighed tilbage, hvis alt deles eller hvordan vil samfundet ende med at se ud? Hvordan med demokrati, hvordan vil et samfund se ud, hvis ALT er offentligt tilgængeligt?

D. 28.4.17 har den filmatiserede udgave premiere i USA, herhjemme først til juni. Emma Watson og Tom Hanks spiller hovedrollerne. Jeg glæder mig så meget til at se den.

⭐⭐⭐⭐⭐/Tine


Forlag: People’s Press
Sider: 458
Udgivelse: 2015
ISBN: 9788771379631

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *