4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

En magisk ven + Venner i sneen af Kirstine Lyngklip Svansø

En magisk ven + Venner i sneen af Kirstine Lyngklip Svansø

En magisk ven – Pippa 1
Pippa fylder 6 år og af mormor får hun et lille kæledyr, Gumle. En dag, da Pippa bliver uvenner med Kaja, finder Pippa ud af, at Gumle er magisk – og at Gumle kan hjælpe hende med gode råd til at løse problemerne. Men det er nogle ret alternative råd Gumle kommer med, og de er ikke helt som Pippa har lært er rigtigt. Hvad mon Pippa vælger at gøre?

En magisk ven af Kirstine Lyngklip Svansø

Venner i sneen – Pippa 2
Pippa og Kaja leger i sneen. Kaja bygger en fin snekat. Da Kaja skal på toilet, kommer Pippa ved et uheld til at kælke ind i den, så den bliver ødelagt. Pippa bliver bange for, hvad Kaja vil sige til det – og skynder sig hjem og gemmer sig. Pippas lille magiske kæledyr, Gumle kommer igen på banen med et godt råd – Pippa skal bare sige til Kaja, at det var en anden, der gjorde det!. Men Pippa er godt klar over, at det ikke er det rigtige at gøre, så hun finder selv en løsning.

Bøgerne er skrevet at Kirstine Lyngklip Svansø, som også har lavet de flotte illustrationer.

Venner i sneen af Kirstine Lyngklip Svansø

De to bøger er bind 1 og 2 i Pippa serien, som er en helt ny sød og sjov letlæsningsserie udgivet ved Forlaget Elysion. De har et lixtal på 4 og et lettal på 14-15. Nogle sider har en del tekst, men teksten er skrevet med en stor tekststørrelse og med illustrationer på hvert opslag. Der er ingen lange ord, max 6-7 bogstaver, og der er rigtig mange ord med kun en stavelse. Bøgerne er flot indbundet, hvor de fine ikke helt virkelighedstro illustrationer helt sikkert vil fange nye læsere.

En magisk ven og Venner i sneen af Kirstine Lyngklip Svansø

Både i En magisk ven og Venner i sneen finder Pippa trøst i sit nye kæledyr og ven, Gumle. For Pippa er Gumle magisk – og mon ikke de fleste børn kan identificere sig med magiske og/eller usynlige venner? Gumle kommer med nogle ikke særlig pædagogisk korrekte råd, men heldigvis ved Pippa, hvad der er rigtigt og forkert – og finder selv nogle rigtig gode løsninger på sine problemer. Det er på en rigtig fin måde lykkedes at inddrage lidt pædagogik og opdragelse i nogle ellers meget lette bøger.

Den nye Pippa serie er nogle rigtig fine og også lidt sjove bøger til frilæsning til de børn, der lige har fået hul på læsningen.

⭐⭐⭐⭐/Tine

En magisk ven
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198540
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 25

Venner i sneen
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198557
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 25

 

  •   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *