5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Kirurgen af Tess Gerritsen

Kirurgen af Tess Gerritsen

Forlagets beskrivelse:
Han sniger sig ind i kvinders hjem om natten og lister lydløst ind i værelserne, hvor de ligger og sover, men snart vil vågne op til et levende mareridt. Hans metodes præcision antyder, at der er tale om en gal læge, hvad der får aviserne i Boston til at kalde ham ’Kirurgen’. Med kriminalassistenterne Thomas Moore og Jane Rizzoli i spidsen må politiet opsøge offeret for en næsten identisk forbrydelse – for to år siden nedkæmpede og dræbte lægen Catherine Cordell sin overfaldsmand, inden han kunne nå at fuldføre sit forehavende.

Men denne nye morder genskaber med uhyggelig akkuratesse detaljerne omkring overfaldet på Cordell. For hvert nyt mord er det, som om han håner hende og indsnævrer afstanden fra hendes arbejdsplads til hendes hjem. Og hverken Moore eller Rizzoli kan beskytte Cordell mod en hensynsløs morder, som tilsyneladende kender – og svælger i – den hemmelige frygt hos de kvinder, han dræber.

Kirurgen af Tess Gerritsen

Kirurgen er 1. del af en krimiserie, den udkom på engelsk i 2001. Forfatteren Tess Gerritsen har skrevet 11 bøger i serien – den 12. er på vej til august ´17. Det er kun de 4 første + den 11.: Dø igen, der er oversat til dansk indtil videre. Jeg har ikke helt forstået det med, at nr. 11 er oversat før resten? Jeg har haft Kirurgen og Dø igen stående i reolen et stykke tid. Dø igen bliver stående til jeg har læst de øvrige.

Pyh, en begyndelse – Kirurgen starter yderst grusomt og blodigt, og grusomheden fortsætter hele bogen igennem. Lad være med at begynde på den lige inden sengetid – både fordi den kan være yderst svær at slippe igen, men især fordi man måske ikke har lyst til at slukke lyset, når man lægger bogen fra sig. Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt jeg synes, den var en tand for blodig for mig, men den tvivl forsvandt ganske hurtigt igen.

Kriminalassistent Jane Rizzoli, som er en af hovedpersonerne i bogen, har jeg det en anelse svært ved. Hun er den eneste kvinde i efterforskningsenheden og føler hele tiden, at hun må yde noget ekstra og virke hård og kold, for at få respekt. Måske det er rigtigt at det er nødvendigt, jeg synes bare det fylder lidt for meget, samtidig med, at hun også bliver svær at lære at kende for os læsere. Men med mange flere bind i vente, så kan det jo ændre sig. Rizzolis kollega Thomas Moore er næsten Rizzolis modsætning, han er vellidt, følger reglerne og er ganske tiltalende, hvilket heller ikke går lægen Cathrine Cordells næse forbi, da de mødes i forbindelse med efterforskningen – og dermed bliver bogen tilsat lidt romatik.

Kirurgen bliver fortalt fra skiftende synsvinkler, selv morderen kommer til orde! Jeg synes, det giver en rigtig god vekselvirkning og det tilfører plottet noget godt, at flere bliver “hørt”. Jeg synes, at bogen er rimelig letlæst og den er kun på 364 sider, så den var ret hurtigt læst – og så er det godt nok ærgerligt at 2. del: Lærlingen ikke lige ventede i reolen.

Forfatteren af Kirurgen, Tess Gerritsen er uddannet læge, hvilket helt sikkert er med til at gøre de grusomme handlinger i bogen ganske autentiske, det samme gælder den del af efterforskningen, der vedrører lægelig hjælp/erfaring.

Tænk, at Kirurgen har stået lige der i bogreolen uden jeg har læst den! Jeg har i hvert fald fluks tilføjet en ny krimiforfatter til min favoritliste. Om kort tid går turen til USA, og mon ikke at jeg fylder kufferten med de resterende bøger i serien? Det bliver i hvert fald svært at vente på, at de bliver oversat.

⭐⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788776777692
Udgave: 3. udg. 2016
Sider: 364

1 thought on “Kirurgen af Tess Gerritsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *