4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Skindød af Tess Gerritsen

Tess Gerritsen er en af mine favorit krimiforfattere. 5. del af hendes serie om Rizzoli og Isles: Skindød udkom på dansk sidst i 2017.

Bogens bagsidetekst:

“En uidentificeret kvinde lader til bare at være endnu et kadaver i lighuset, indtil retsmediciner Maura Isles ser liget åbne øjnene.

Den meget levende kvinde bliver kørt til hospitalet med fuld udrykning, hvor hun, med chokerende kold præcision, myrder en sikkerhedsvagt og tager flere personer som gidsler … En af dem er den meget gravide patient, Jane Rizzoli.

Mens de anspændte timer tikker afsted, allierer Maura sig med Janes mand, FBI-agenten Gabriel Dean, for at finde frem til den mystiske morders identitet, men sagen stikker meget dybere end bare en almindelig gidseltagning.

Kun Jane, der er fanget med en bevæbnet galning, har nøglen til at løse mysteriet. Og kun hun kan løse det, hvis hun altså overlever natten.”

Skindød
Skindød af Tess Gerritsen

Som de øvrige bøger i serien, så har Skindød et virkelig spændende plot. Denne gang er det trafficking, som er hovedtemaet – og det er jo i sig selv grusomt. Jeg synes, at emnet bliver beskrevet meget realistisk, desværre kan man måske sige: Piger, som drømmer sig til et bedre liv, men ender som prostituerede under forfærdelige forhold. Det skinner endnu engang tydeligt igennem, at Tess Gerritsen har en lægefaglig baggrund, da scener, som involverer emner knyttet til lægegerningen beskrevet i meget troværdige detaljer.

Skindød har sit eget selvstændige plot, og kan derfor læses uafhængigt at de øvrige i serien, men på grund af personernes udvikling og historie, så vil jeg anbefale, at man læser serien i den korrekte rækkefølge.

Jeg er vild med Jane og hendes mand, Gabriel. Jeg synes, at deres personligheder er spændende – og begge er rigtig godt beskrevet, og de er lette at holde både af og med. I alle bøger har jeg lidt sværere ved at forholde mig til Maura – og jeg synes aldrig helt, at jeg kommer ind under huden på hende, men jo flere bøger jeg læser, jo bedre går det. I Skindød hører vi om en ny side af Janes liv – og den håndterer hun ikke som kvinder er flest. Det havde jeg faktisk heller ikke forventet – og jeg synes, at det passer rigtig godt med den Jane, som vi kender fra tidligere.

Jeg læste først Skindød på engelsk, Vanish og derefter på dansk, det gjorde bestemt ikke fornøjelsen mindre at læse den anden gang. Jeg har læst lidt videre i serien på engelsk, da de jo er lidt foran og jeg er så vild med serien, at det er svært at vente på oversættelse. Jeg kan røbe, at de lige som Skindød holder Tess Gerritsens høje niveau, både hvad angår skrivestil og spænding. Så glæd jer!

Umiddelbart, så synes jeg, at Skindød er knap så blodig, som de foregående – og måske heller ikke skræmmende uhyggelig på samme måde, men spænding mangler der bestemt ikke – og temaet gør i sig selv historien barsk og grusom.

Skindød er velskrevet, fængende og troværdig – og helt umulig at lægge fra sig, når man først er gået i gang.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Læs også min anmeldelse af 1. del af serien: Kirurgen

Forlag: Jentas
ISBN: 9788776778989
Udgave: 1. udg. 2017
Originaltitel: Vanish
Oversætter: Anne Mette Poulsen
Sider: 356

2 thoughts on “Skindød af Tess Gerritsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *