4 stjerner, Forlaget Alvilda, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Hul i hovedet af Nicole Boyle Rødtnes

Hul i hovedet af Nicole Boyle Rødtnes

Bogens bagsidetekst:
“Du skulle have set Susan!”  Ida himler med øjnene. “Festens tema var gangsters og ludere, men alligevel …!” “Hvor kort var hendes kjole?” spørger jeg. Eller det troede jeg. Men en rynke i Idas pande fortæller mig, at det ikke var det, der kom ud. “Hvad kost var festen?” gentager jeg, og nu kan jeg godt høre, at noget er galt. “Nå, hvad det kostede at komme ind?” spørger Ida. “40 kroner – det var ingenting.” Jeg ryster på hovedet. Ida tænker igen. “Hvor mange, der kom? “Jeg ryster på hovedet igen. “Lige meget,” siger jeg så. Jeg kan se på hende, at det slår hende lidt ud, at jeg klokker i det. Det må også være nederen at være den, der altid skal lege gæt og grimasser med spasseren.

Til en fest slår Vega hovedet og får en hjerneblødning. Da hun vågner på hospitalet, har hun mistet sit sprog, og det føles, som hele hendes liv er forsvundet sammen med ordene. Men en dag møder hun Theo, der ligesom hende har svært ved at tale. Men kan man elske uden ord? Og hvad skete der egentlig den aften, hvor Vega kom til skade?

Hul i hovedet af Nicole Boyle Rødtnes

Jeg havde virkelig medfølelse for Vega, da jeg læste Hul i hovedet. Den ene dag havde hun masser af venner, gik i gymnasiet osv. Den næste dag havde hun mistet sit sprog og så meget mere.

Historien forgår 4 måneder efter den fest, som kostede Vega hendes sprog. Hun er langsomt ved at genoptræne det, men for hende føles det som en uendelig kamp. Hun går ikke længere i skole, da det både vil være udfordrende og måske en smule ydmygende. De eneste fra gymnasiet der kommer og besøger hende er hendes bedste veninde, Ida og Vegas kæreste, Johan. Vega føler at Johan har opgivet hende. Og så møder hun Theo…

Hul i hovedet af Nicole Boyle Rødtnes

Hul i hovedet er en medrivende ungdomsroman. Fortællingen fangede mig fra start til slut og var meget hurtig at læse. Jeg kunne tydeligt sætte mig ind i, hvordan Vega måtte have det, hvor frustrerende det var og hvordan hun nogen gange følte sig helt fortabt.

Det var ikke kun den måde Vega håndterede sin sygdom på, der gjorde bogen spændende. Undervejs i bogen læser man også om, at hun begynder at kunne huske noget mere, fra den fest hun slog hovedet. Men det hun husker er ikke det samme som det hun får fortalt. Og hvad er egentlig sandheden?

Man kan forvente kærlighed, venskab, drama, skænderier og en masse følelser, hvis man læser denne Hul i hovedet. Jeg havde ikke rigtig selv nogle forventninger til bogen, da jeg begyndte at læse den. Så det var en glædelig overraskelse! Især slutningen var meget overraskende.

Efter jeg havde læst bogen, kunne jeg også se meningen med forsiden. Noget af forsiden er nemlig en slags collage af begivenheder der finder sted i bogen.

Super god bog som helt klart kan anbefales! Jeg er også helt klar på at læse andre ungdomsbøger af Nicole Boyle Rødtnes. XY er feks. lige blevet tilføjet til min læseliste!

⭐⭐⭐⭐/Klara

Forlag: Forlaget Alvilda
ISBN: 9788771057270
Udgave: 1. udg. 2014
Sider: 211

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *