5 stjerner, HarperCollins Nordic, Krimi/spænding, Tine f. 1973

ENSOMmerfugl af Gabriella Ullberg Westin

ENSOMmerfugl af Gabriella Ullberg Westin

ENSOMmerfugl er forfatterens debutkrimi og er 1. del af serien Mordene i Hudiksvall. 2. del hedder Håndlangeren.

Forlagets beskrivelse:
Mord, erotik, hævn og ensomhed.Det er juleaften, og et voldsomt snevejr lægger Hudiksvall øde, og ud på eftermiddagen får politiet et opkaldHenna Pedersen, gift med Sveriges bedste fodboldspiller, er fundet skudt i sit hjem med parrets to små børn som de eneste vidner. Familien er netop vendt tilbage til Sverige efter mange år i Italien.

Den netop hjemvendte politimand Johan Rokka får sagen på sit bord. De eneste spor der er værd at følge op på, er en læderrem som offeret havde om halsen, og et ukendt telefonnummer på hendes mobiltelefon. I et forsøg på at finde ud af mere om offerets liv tager Rokka til Italien. Jo mere han graver i forbrydelsen, des mere sikker er han på, at fodboldspilleren skjuler noget af afgørende betydning, og at han i virkeligheden ikke rigtig kendte sin kone.

Mens Rokka efterforsker mordet, bliver han trukket ind i en affære med datteren af en barndomsven, og da der sker endnu et mord, ved Rokka, at hans job og fortid vil blive flettet ubønhørligt sammen.

ENSOMmerfugl af Gabriella Ullberg Westin

Wauv, en super flot debutkrimi. Allerførst så er jeg afsindig vild med titlen, den er genial og passer perfekt til historien. Både personer og omgivelser er utroligt godt beskrevet – og jeg glæder mig til at høre mere om dem i den næste bog. Gabriella Ullberg Westin er opvokset i Hudiksvall i Sverige, hvor romanen foregår. Samtidig har hun læst kriminologi og hendes mand arbejder som politibetjent – kendskabet til miljøet fornægter sig bestemt ikke.

ENSOMmerfugl lægger hårdt ud og der er handling, der fanger fra første side – og jeg slap den ikke før jeg var færdig. Udover enkelt beskrivelser er det ikke en voldsom blodig krimi, og det gør bestemt ingenting. Der er en del spring i tid og sted, der til dels foregår via breve. Normalt er jeg ikke så glad for hverken spring i tid eller historier fortalt i brevform, men i ENSOMmerfugl synes jeg faktisk, at det fungerer forbløffende godt – og jeg blev meget nysgerrig efter, hvordan det mon hang sammen.

Udover at være underholdende, så er bogen både velskrevet og tankevækkende og kommer ind på flere emner udover krimi-plottet. Blandt andet er så forskellige temaer som ensomhed og matchfixing ret store emner i bogen, derudover er der også et strejf af erotik. Man kan umiddelbart tænke, at der måske er for mange små historier, der fletter sig ind i hinanden, men det er slet ikke tilfældet – jeg synes at hele plottet er rigtig godt skruet sammen.

Det bedste ved ENSOMmerfugl er dog, at jeg overhovedet ikke – trods mange gætterier – havde nogen anelse om, hvordan historien ville slutte før de allersidste sider. Og se, det er jo virkelig en perfekt krimi, når det kan lade sig gøre.

⭐⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 9788793400047
Udgave: 1. udg. 2016
Sider: 384

1 thought on “ENSOMmerfugl af Gabriella Ullberg Westin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *