3 stjerner, Børnebøger, Fantasy/science fiction, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Ulvedrengen 1-3 af Jim Højberg

Ulvedrengen er en fantasy-trilogi for begynderlæsere. Bøgerne er skrevet af Jim Højberg, som har skrevet rigtig mange gode fortællinger for børn. Illustrationerne er af Michael Pedersen.

Bagsidetekst fra Ulvedrengen 1:
Tue, Mia, Gry og Ali skal arbejde med emnet,
“Troldmænd og hekse” i skolen.

De finder en magisk bog i skolens kælder.
Den fører dem til Den Magiske Skov, 
Hvor de må kæmpe sammen med Ulvefolket.
Men hvem er Ulvedrengen?
Og vil de fire almindelige børn kunne klare sig i kampen
mod den onde Troldmand, Duban og hans soldater?
Det bliver en kamp, hvor de har brug for alles evner og mod.

Ulvedrengen 1-3 af Jim Højberg

Ulvedrengen er med et lixtal på 16 for begynderlæserne, som er ved at have godt fat i læsningen. Ulvedrengen er en rigtig spændende fantasy-historie, som helt sikkert vil fange mange. Freya på 10 år, som er en rigtig god læser (læser fx. Harry Potter), læste 1. bog og selvom hun synes, at der ikke er meget tekst, så er hun vild med handlingen og helt klar til at læse de næste to.

Sværhedsgraden og indholdet passer fint til målgruppen. Bøgerne er alle skrevet med korte sætninger, hvor de fleste kun er på en linje. Nogle sider har en del tekst, men teksten er brudt op i passende afsnit, så overskueligheden bevares. De handler om børn på alder med målgruppen, så læserne vil have let med at identificere sig med dem, hvilket helt sikkert gør fortællingen mere spændende.

Der er ikke illustrationer på alle sider, men der hvor de er, understøtter de handlingen ganske fint. Desværre synes jeg ikke, at illustrationerne er afsindigt gode, de virker lidt “gnidrede” og havde været bedre, hvis de trådte helt tydeligt frem. Men som sagt, så passer de godt til teksten. I en del letlæsningsbøger er illustrationerne vigtige for handlingen, det synes jeg ikke er tilfældet her – historien kan sagtens stå alene, men jeg ved godt, at mange begynderlæsere sætter pris på billederne.

Ulvedrengen er ikke den bedste serie, jeg/vi har læst af Jim Højberg, men serien er helt sikkert en rigtig god og spændende introduktion til fantasy-genren for læsere, der måske endnu ikke har et stort kendskab til denne genre, men selvfølgelig også spændende for børn, der i forvejen er vilde med fantasy –  mon ikke at der vil være nogle børn, der bliver “hooked” på mere fantasy, når Ulvedrengen er læst?

⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198137, 9788777198144, 9788777198151
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: Alle med 55 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *