4 stjerner, Børnebøger, Fantasy/science fiction, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Ulvens Orden af Lise J. Qvistgaard

Ulvens Orden er skrevet at Lise J. Qvistgaard, som skriver fantasybøger til børn og unge. Illustrationerne er af Rasmus Jensen.

Bogens bagsidetekst:
Ulf har altid drømt om at blive en del af Ulvens Orden.
Han bliver valgt som elev, men det går slet ikke, 
som han har håbet på.
Sammen med sin Ulv, Santo, 
følger Ulf med sin nye Mester til Borgen.
Det viser sig, at den gamle Orden er under pres.
Nordfra truer Zaren med krig, og ikke alle er til at stole på.
Inden længe er både Ulf og Santo i fare.

Ulvens Orden af Lise J. Qvistgaard

Ulvens Orden er velegnet til de nye læsere, som er nået så langt med læsningen, at de har mod på at gå i gang med en længere fortælling. Bogen har kun et lixtal på 10, men  har alligevel nogle ord, som kan være svære for de yngre børn. Bare navnene på nogle af personerne kan være lidt udfordrende, fx. Vlad. Selvom bogen er lang for de fleste, der læser lix 10, så er bogen sat op med rimelig korte sætninger og siderne er brudt op i afsnit, som gør teksten læsevenlig. De 154 sider er dog kun inddelt i 5 kapitler – i forhold til målgruppen, kunne jeg godt have ønsket flere, især til de læsere, som kaster sig over Ulvens Orden som deres første længere bog.

Der er kun illustrationer ved begyndelse af hvert kapitel. Det er rigtig fine illustrationer, som passer fint med handlingen. Måske der kunne have været brugt et par stykker mere for at bryde teksten lidt. Illustrationerne er dog slet ikke væsentlige for fortællingen, som står ganske fint alene. Jeg synes, at forsiden er super flot – den vil helt sikkert sælge bogen godt.

Opslag i Ulvens Orden af Lise J. Qvistgaard

Ulvens Orden er en rigtig velskrevet fantasyroman for målgruppen – ja, selvom jeg ikke hører til målgruppen, så synes jeg også, at det er en rigtig god historie. Bogen fangede både mig og vores ældste datter på 13, fra start til slut. For os var den hurtigt læst, men den vil være en fin faglig udfordring til begynderlæserne. Ulvens Orden vil også kunne bruges til oplæsning, men jeg tænker at målgruppen vil være den samme på grund af enkelte for børn, nok lidt barske scener.

Der er ingen af os her hjemme, der har læst nogle af Lise J. Qvistgaards andre bøger, men efter jeg har læst denne, så må vi vist have fingre i nogle af hendes andre bøger til vores yngste datter.

En stor anbefaling af Ulvens Orden til nye læsere, som gerne vil læse en spændende bog om venskab og kampen mod det onde.

⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198236
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 154

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *