4 stjerner, HarperCollins Nordic, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Håndlangeren af Gabriella Ullberg Westin

Håndlangeren er 2. del af Gabriella Ullberg Westins krimiserie: Mordene i Hudiksvall.

Forlagets beskrivelse:

Dagen efter sin dimissionsfest bliver den attenårige Tindra Edvinsson fundet på Köpmansberget, stukket ihjel. Mordet minder om en sag tyve år tidligere, hvor en anden ung kvinde forsvandt sporløst fra sin dimissionsfest.

Johan Rokka får sagen på sit bord, men den vækker smertefulde minder. For den kvinde der forsvandt tyve år tidligere, var Rokkas kæreste Fanny. Rokka kan ikke undgå, at han sideløbende med opklaringen begynder at grave i den gamle sag. Det varer ikke længe før han er i kontakt med hårdkogte kriminelle, og pludselig står Rokka ansigt til ansigt med en person, som han helst vil glemme alt om. Men hvor langt skal han gå for at lægge sit tidligere liv bag sig?

Håndlangeren af Gabriella Ullberg Westin

Efter at have læst 1. del af Mordene i Hudiksvall: ENSOMmerfugl, havde jeg store forventninger til Håndlangeren – Jeg blev bestemt ikke skuffet.

Håndlangeren består af flere sideløbende historier, der på fineste vis flettes ind i hinanden. Selvom der er rigtig mange oplysninger, tråde mv. så er alt relevant for handlingen.  Undervejs tænkte jeg engang imellem, hvor det her mon ville føre hen, men til sidst giver alt mening. Og på trods af de mange tråde undervejs, så er det lykkes forfatteren at holde spændingen hele vejen, så den på intet tidspunkt bliver kedelig eller langtrukket.

Jeg synes, at Camilla Ullberg Westin er fantastisk til personbeskrivelser, de er simpelthen super gode. En del af persongalleriet er gengangere fra ENSOMmerfugl, og det er skønt med et gensyn. Jeg er vild med Johan Rokkas karakter: kombien af den rå betjent, der alligevel også viser den bløde side.  Jeg savnede dog lidt at høre mere om Janna i denne bog. Janna er Johans kollega. Derimod hører vi om Eddie, som er en ung mand med en del sociale udfordringer og kriminelle problemer. Eddie er en af de personer, som bare er beskrevet så godt, at jeg tror, at jeg ville have holdt af/og med ham uanset, hvad han får sig rodet ud i. Johan Rokka ser Eddie som en ung udgave af sig selv, og her kommer hans lidt blødere side virkelig frem i lyset.

Som ENSOMmerfugl er Håndlageren en meget velskrevet og velfungerende krimi – tilsat en del erotik/sex, uden det bliver for meget.

Med sine to første bind i serien Mordene i Hudiksvall er Gabriella Ullberg Westin smuttet direkte ind på min liste over favorit-krimiforfattere. Jeg blev helt ked af det, da jeg var færdig med at læse Håndlangeren, da 3. del desværre ikke ligger klar endnu, og jeg vil vildt gerne høre mere om, hvordan det går for Johan Rokka og hans kolleger.

⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 9788771910346
Udgave: 1. udg. 01.11.16.
Sider: 397

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *