5 stjerner, Feel good/kærlighed, Klara f. 2003, LOVEBOOKS, Ungdomsbøger/Young Adult

Anna og det franske kys af Stephanie Perkins

Bogens bagsidetekst:

Anna er glad for sit liv. Hun og hendes bedste veninde skal til at begynde deres sidste år på high school, hun har et godt fritidsjob og et crush på sin kollega, som lige er begyndt at vise interesse for hende. Men så beslutter hendes far sig for at sende hende på en kostskole i Paris. 7054 kilometer væk. Alene. Selvom Anna ikke taler fransk, får hun hurtigt en gruppe nye venner, inklusiv den søde, charmerende og flotte Ètienne St. Clair. Desværre er han allerede optaget – og det er Anna vel egentlig også? Vil året ende med det kys, som Anna har ventet på.

Jeg læser Anna og det franske kys af Stephanie Perkins på vores ferie på Kreta.

Anna og det franske kys er en bog jeg længe har set frem til at skulle læse. Jeg gemte den med vilje til sommerferielæsning, så jeg havde have god tid til at læse den. Og jeg havde meget tid. Dog gik det meget hurtigt med at læse den, da den var mega god!

Karaktererne i bogen er utrolig godt beskrevet og fulde af personlighed. Anna, som jo er bogens hovedperson, er let at forstå. Hendes tanker og handlinger er noget jeg kan genkende og relatere til. Jeg kan rigtig godt lide at hun har sine egne problemer, at kæmpe med og ikke bare er en total perfekt pige, der kan det hele.

Selvom man ud fra titlen skulle tro, at det bare var en ren kærlighedshistorie, var det ikke kun det. Anna og det franske kys handler også meget om familie og venner, og det at skulle træffe nogle svære beslutninger. Det hele er mixet godt sammen og giver den helt rigtige stemning til bogen.

Det var ikke sådan at jeg blev vildt overrasket over, hvordan bogen endte. Noget af det kunne jeg måske godt havde gættet mig til, men alligevel synes jeg at slutningen var som den skulle være. Selvom noget af det virkede en smule forudsagt.

Fordi miljøet i bogen er så godt beskrevet, har jeg nu lyst til at tage til Paris. Jeg er næsten klar til at tage det næste fly, der letter. Det føltes nærmest som om jeg var i Paris, da jeg læste bogen. Og det er altså godt gået, i forhold til at jeg aldrig har været i Paris.

Anna og det franske kys har også fået mig til at indse, at jeg elsker bøger, hvor hovedpersonen går på en slags kostskole eller lignende (ikke kun Hogwarts😊)

Selvom det mest er fantasy jeg læser, er denne bog perfekt. Jeg tror, det vil være en god bog at starte med, hvis man vil begynde at læse YA bøger. Selvom målgruppen trods alt er YA, tror jeg sagtens at både ældre og yngre vil have glæde af at læse den.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5/Klara

Forlag: LOVEBOOKS
ISBN: 9788711538302
Udgave: 3. udg. 2016
Sider: 387

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *