5 stjerner, Carlsen, Fantasy/science fiction, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Ravnenes hvisken 1 af Malene Sølvsten

Anne er vokset op uden forældre. Hun har boet hos 12 forskellige plejeforældre, men er endt med at bo i en lejlighed alene, sammen med hendes kæmpestore hund, Monster. Anne har svært ved at få venner. Folk lægger ikke mærke til hende og når de så endelig gør, bryder de sig ikke om hvad de ser. Så derfor har Anne lært at skubbe folk fra sig, og hun har det relativt fint. Men noget ændrer sig, da hun skal til at starte på gymnasiet. På gymnasiet møder hun nemlig Luna og Matias, der vil gøre næsten alt, for at de tre skal være venner.

Udover at Anne har det svært socialt, tager 100 armbøjninger og 100 mavebøjninger hver dag, kan hun også se fortiden. Det har hun altid kunnet, men noget er anderledes. Hun begynder at få et syn, om en rødhåret pige der bliver myrdet, og kort efter begynder mordene på andre rødhårede piger. Anne begynder dog at få mistanke, om at det syn hun ser, ikke er fortiden, men fremtiden.

Ravnenes hvisken 1 af Malene Sølvsten

Jeg havde overhovedet ikke nogle forventninger til Ravnenes hvisken. Jeg tænkte – ”Den her bog kommer nok bare til at blive okay, og så kan jeg straks begynde på en ny bagefter”, men nej. Den overraskede mig vildt MEGET. Altså wow!

Hovedpersonen Anne, er en meget sarkastisk og humoristisk karakter. Hendes ensomme og hårde barndom har gjort hende stærk og svær at komme tæt på. Jeg elsker bare Annes personlighed.
Genren for bogen fantasy. Men der er også meget nordisk mytologi i bogen, hvilket jeg synes er rigtig godt og anderledes i forhold til andre fantasy bøger. Der er også nogle ting i bogen jeg vil forbinde med thriller, da det godt kan virke en lille smule uhyggeligt. Men det giver mig bare endnu mere lyst til at læse videre.

Kapitlerne i Ravnenes hvisken ender alle sammen sådan, at man sidder tilbage og tænker ”hvad sker der nu?” Og så kan man bare ikke lade være med at læse videre, selvom det måske er meningen, at man burde i gang med at lave noget andet.

Ravnenes hvisken er en klar anbefaling til ALLE!

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5/Klara

Læs også Daniels anmeldelse af Ravnenes hvisken

Forlag: Carlsen
ISBN: 9788711492734
Udgave: 1. udg. 2016
Sider: 706

3 thoughts on “Ravnenes hvisken 1 af Malene Sølvsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *