3 stjerner, Børnebøger, Øvrige forlag, Øvrigt skønlitteratur, Tine f. 1973, Ungdomsbøger/Young Adult

Tidevandet af Nick Clausen

Tidevandet er Nick Clausen debutroman. Den udkom første gang i 2009, men er genudgivet i 2017 med en ny uhyggelig forside.

Bogens bagsidetekst:

“De lokale holder på en hemmelighed.
Noget har hjemsøgt egnen i årevis.
Noget dukker op, når mørket falder på.
Noget kommer med tidevandet …”

 

Tidevandet af Nick Clausen

Tidevandet indledes med en prolog, som består af et brev – et brev, der fortæller, at der er noget virkelig skræmmende i vente.

Janus er bogens jeg-fortæller. Han fortæller historien om sin tur i sommerhus, sammen med 3 venner og en hund, Spike. Med på turen er Sille, som er bogens eneste pige – og hende har Janus et godt øje til. Hvor mon det fører hen? Uden at sige for meget, så giver den historie et fint lille tvist til fortællingen. Udover Janus og Sille er Silles bror, Max og deres fælles ven Richard også med. Nogle seje unge mennesker, der ikke sådan umiddelbart lader sig skræmme – men måske burde de være blevet skræmt noget før…?!

Tidevandet er letlæst og skrevet med store typer. Personerne i bogen er 17-18 år gamle – læsere på samme alder eller lidt yngre vil sikkert have let ved at identificere sig med dem. Bogen er dog så letlæst, at yngre læsere også sagtens kan få et godt gys ud af den. På trods af at fortællingens hovedpersoner er næsten voksne, så er det vildeste der sker, at der bliver drukket nogle dåseøl, så yngre læsere, der er til et godt gys, kan sagtens læse med. Selvom voksne også vil kunne få en god historie ud af Tidevandet, så vil de ældre børn og unge helt sikkert få det største gys ud af historien. For voksne, ja også unge, som har læst mange gysere, så kan Tidevandet godt virke lidt forudsigelig, men jeg synes alligevel, at den har er en god og rimelig overraskende slutning.

Bogen har 12 stemningsfulde sort/hvide illustrationer, de passer godt til historien og er med til at skabe en uhyggelig stemning. Illustrationerne og forsiden er lavet af Christian Guldager.

Jeg kan ikke huske, at jeg tidligere har læst noget af Nick Clausen – og selvom det er en bog mest for unge og ikke for garvede gyserlæsere (som nok hurtigt regner plottet ud), så synes jeg, at det er en rigtig fin debut – og jeg vil helt sikkert prøve at læse noget nyere af Nick Clausen.

⭐⭐⭐ af 5/Tine

Forlag: Forlaget Facet
ISBN: 9788793456228
Udgave: 2. udg. 2017
Sider: 151

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *