5 stjerner, Høst og Søn, Tine f. 1973, Ungdomsbøger/Young Adult

Forræderiske hjerter af Sandra Schwartz og Camilla Wandahl

Sandra Schwartz og Camilla Wandahl som sammen har skrevet Forræderiske hjerter har begge tidligere skrevet ungdomsbøger. Sandra Schwartz har senest udgivet Sort Lucia, og Camilla Wandahl har udgivet Et stykke af månen.

Bogens bagsidetekst:
“Lasse er vild med Fillippa. Fillippa har kysset med Marcus, men ved ikke lige, hvordan hun skal få fortalt det til Lasse, som Alma satser på at score. Forvirret? Det er Filippa! Og det bliver ikke bedre af, at hun skal to uger i sommerhus med sin mor, der igen er blevet droppet af en taber. Som altid træder Lasse til og tager med, men alligevel bliver det en sommerhustur på godt og ondt, som Filippa aldrig vil glemme.”

 

Forræderiske hjerter af Sandra Schwartz og Camilla Wandahl

Forræderiske hjerter er en meget letlæst ungdomsbog med et lixtal på 24. Den anbefales af forlaget til 13+ og på Camilla Wandahls side står der 11-15 år. Men som med de fleste andre børne- og ungdomsbøger, så kommer denne aldersanbefaling jo helt an på både modenhed og interesse. Vores ældste datter på snart 14 år er en vildt god og ivrig læser, men hun er slet ikke interesseret i bøger, der udelukkende handler om “det vilde ungdomsliv”, altså det med seksualitet og alkohol. Men jeg synes, at det er fantastisk med letlæste ungdomsbøger med emner, som de unge kan relatere til – og som kan læses af både de ikke helt stabile læsere og de rigtig gode læsere.

Fillippa og Lasse, som er bogens hovedpersoner er rigtig godt beskrevet, og man kan slet ikke lade være med at holde af og med dem begge. Selvom man til tider kan tænke at Fillippa snart må få øjnene op for det, der er lige foran hende. Jeg er ret sikker på, at mange teenagere vil kunne identificere sig med de unge mennesker i bogen, både Lasse og Fillippa men også deres venner Alma og Marcus. Fillippas mor, som har ret store problemer med forældrerollen, er også rigtig godt beskrevet – og selvom man godt kan blive noget irriteret på hende og man sagtens kan forstå, hvorfor Fillippa har svært ved at have venner med hjem, så er det samtidig svært ikke have ondt af moderen.

Jeg synes, at Forræderiske hjerter er en virkelig skøn ungdomsbog, der på trods af det lave lixtal formår at fortælle en god historie. Forræderiske hjerter er en meget velskrevet og letlæst fortælling om kærlighed og venskab – og om at have et noget anstrengt forhold til en mor, der til tider – faktisk ofte – opfører sig som en teenager selv.

Ja ja, jeg ved godt, at det er en ungdomsbog, og jeg er voksen, men altså hvor jeg synes, det er en god historie, som fangede fra side 1. Forræderiske hjerter har en perfekt blanding af teenagerproblemer, venskab og den første store kærlighed.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763851558
Udgave: 1. udg. 21.08.2017
Sider: 208

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *