4 stjerner, Fantasy/science fiction, Feel good/kærlighed, Tellerup, Tine f. 1973, Ungdomsbøger/Young Adult

Sjælevært af Christina Bonde

På Fanatasyfestivalen købte jeg Sjælevært af Christina Bonde. Faktisk vidste jeg ikke rigtig noget om den, men da jeg næsten lige har læst Nattens sanger og synes godt om den, måtte jeg jo også eje Sjælevært. Sjæleværts cover er dog så flot og tiltrækkende, at jeg nok havde købt bogen, selvom jeg ikke havde læst Nattens sanger.

Bogens bagsidetekst:

“Mit navn er Celina.
Jeg var 16 år da jeg for alvor blev forelsket.
I et spøgelse …

Celina er træt af skolen,
og da hun bliver røvrendt af kæresten,
flytter hun hjemmefra og får job som ung i huset
hos en dyrlægefamilie.
Men fortiden flytter med.
En fortid der rækker langt ud over Celinas eget liv
og trækker hende ind i en usædvanlig og farefuld forelskelse.
Inden længe må Celina indse at hun har en særlig evne
som vil komme til at præge hendes liv for altid.”

 

Sjælevært af Christina Bonde

Sjælevært er en paranormal kærlighedshistorie – en spændende spøgelseshistorie. Bogen er ret letlæst og henvender sig til unge, men derfor kan ældre jo også godt læse den. Men da den ikke er svær og den ikke indeholder de vilde erotiske scener, så kan de yngste YA-læsere også godt læse med. Jeg er sikker på, at vores datter på snart 14 år, vil elske Sjælevært.

Jeg synes, at historien var lidt lang tid om at komme i gang – jeg var næsten halvvejs, inden den rigtig fangede mig, men så slap jeg den heller ikke før jeg var færdig.

Som skrevet, så er Sjælevært rimelig letlæst, og jeg kunne godt have brugt, at fortællingen gik lidt mere i dybden. Jeg manglede noget baggrundshistorie og var ret forvirret i den første del, både over personer – men ikke mindst steder. Men jeg ved også godt, at den ville være sværere at læse for nogen, hvis der var mange flere detaljer med og bogen længere – men det kunne jeg personligt godt have ønsket. Og det er jo faktisk en god ting, at man ønsker mere…

Celina virker som en ret stærk 16-årig med egne meninger, men hun virker også meget ensom. Celina er en skøn karakter og hun er godt beskrevet. Jeg kan virkelig godt lide Celina, som ikke virker som en, man sådan lige løber om hjørner med. Derimod synes jeg ikke at Bastian er beskrevet særlig godt – og jeg har slet ikke føling med ham. Celina og Bastian fortæller historien på skift, men alligevel synes jeg slet ikke, at jeg kom til at kende ham – han virker en smule overfladisk og det synes jeg smitter lidt af på kærlighedshistorien, som jeg desværre har lidt problemer med, jeg synes, at det hovedsageligt er en fin kærlighedshistorie, men jeg synes også, at den som Bastian, bliver lidt overfladisk (mere vil jeg ikke skrive, da jeg jo ikke vil røbe noget).

Selve handlingen/plottet i Sjælevært er rigtig godt – jeg er vild med den overnaturlige del, og den del vi hører om efterlivet, og hvordan det hele hænger sammen. Jeg kan ikke huske, at jeg har læst en historie før, som minder om denne.

Selvom jeg er vild med plottet, så er det alligevel ikke helt umuligt at komme frem til, hvad der kommer til at ske for Celina. Men jeg synes ikke, at det gør noget, da fortællingen alligevel er rigtig fin – og der er da også et par små overraskelser, i hvert fald for mig.

Ud over at være en fin kærligheds- og spøgelseshistorie – så handler Sjælevært også om Celinas kamp for at finde sig selv – og finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Jeg leger lige teenager for en stund og som teenager giver jeg Sjælevært 4 stjerner.

⭐⭐⭐⭐ af 5/Tine

Forlag: Tellerup
ISBN: 9788758825540
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 368

1 thought on “Sjælevært af Christina Bonde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *