4 stjerner, Calibat, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Mere end veninder af Line Lybecker

Bogens bagsidetekst:

“Det er ikke nemt at starte et nyt kapitel i sit liv når man sidder fast i det gamle. Anja på 16 har svært ved at give slip på Nicoline, men da vennen Markus præsenterer hende for hans kusine Catherine, slår det straks gnister. Problemet er bare at Catherine bor i USA, og at Anjas mor er alt andet end begejstret for en lesbisk datter.

Jeg tænkte på Catherine. Hvis bare jeg kunne ringe til hende og høre hendes stemme … Hvis bare hun ville holde med mig og sige at vi var sammen om det her … Men det var vi ikke.”

Mere end veninder af Line Lybecker

Mere end veninder er nok ikke en bog, jeg normalt vil vælge at læse, da jeg er mere til fantasy eller sci-fi. Men jeg synes helt klart at Mere end veninder er noget man skal prøve at læse! Det store hovedemne, som jo er lesbiske, er heller ikke noget man rigtig høre om ellers, selvom det faktisk er meget vigtigt!

Den 16-årige Anja er fortællingens hovedperson. Anja er en ganske almindelig teenager, som lige er startet på gymnasiet. Anja er gode venner med Markus. Markus tilbringer meget tid foran en computerskærm, men Anja og Markus har et tæt venskab. Andet end venskab bliver det ikke, for Anja er til piger. Anja har svært ved at give slip på sin gamle ”kæreste”, Nicoline. Imens Anja kæmper med at glemme hende, bliver hun præsenteret for Markus kusine, Catherine…

Sproget i Mere end veninder er meget letlæseligt. Der står ikke så meget på siderne, og den er i det hele taget hurtig at komme igennem – og det synes jeg er rigtig dejligt og overskueligt.

Udover at Anja er lesbisk, er der også nogle andre underliggende vigtige emner. Skilsmisse, alkoholisme, kærlighed, misundelse og det at blive ældre. Man får simpelthen hele teenagelivet med. Alle de emner har en rigtig stor betydning for Anja og for hele bogen. Det meste er også noget, som man selv kan relatere til eller i hvert fald kan forestille sig. Derfor er det en rigtig god bog at læse, især for de unge.

Jeg kan virkelig godt lide den måde Anja håndterer tingene på. Hun kommer ud for nogle svære og hårde situationer, og alligevel prøver hun at gøre det rigtige og acceptere sig selv.

Anja og Catherines forhold var rigtig sødt at læse om. Jeg kunne virkelig godt lide begge karakterer og jeg stemte helt sikkert ja, for at de skulle være sammen. Men i starten af fortællingen, da de mødtes for første gang, da kunne jeg godt have brugt nogle flere detaljer, da jeg synes deres forhold udviklede sig meget hurtigt.

Super god og lærerig bog! Jeg vil anbefale den fra alderen 12 år og op.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Calibat
ISBN: 9788793281219
Udgave: 1. udg. 08.08.2016
Sider: 274

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *