4 stjerner, Krimi/spænding, Øvrige forlag, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Pavens Yndling af T.M. Palshof

Pavens Yndling er 1. selvstændige del af T.M. Palshofs serie om Sommerfugleklanen. Pavens Yndling er forfatterens debutroman, hvilket jeg allerede nu kan røbe, at jeg synes, at han har gjort rigtig godt.

Forlagets beskrivelse:
“Et mærkværdigt nødopkald fra en mystisk butik i New York eskalerer og får brutale konsekvenser. Tristan og Clara fra CIA’s Afdeling for Radikal Mønstergenkendelse overtager sagen, og de starter en hæsblæsende og global jagt på sandheden.

En jagt, der involverer præsidenter og paver, urgamle kulturer og moderne teknologi. Ekstrem loyalitet, tvivl og dobbeltspil lurer konstant under overfladen, og sporene tager de to agenter fra verdens mest magtfulde menneskers soveværelser til civilisationens mest håbløse egne.

De hvirvles ind i et spind af ældgamle hemmeligheder, mistillid og magt. Den helt igennem usædvanlige sag udfordrer ikke kun deres faglighed – den tvinger dem til at gentænke deres egen fortid og konfronterer dem med de mest eksistentielle spørgsmål. Men er de villige til at betale den ultimative pris for at finde sandheden?”

Pavens Yndling af T.M. Palshof

Pavens Yndling er velskrevet i et flot og flydende sprog. Fortællingen veksler fint mellem beskrivelser og dialog, og kapitlerne har en tilpas længde, så man får lyst til at snuppe “bare lige et mere”…

Jeg synes rigtig godt om personerne i bogen. Dog kan det godt være lidt svært at sætte sig ind i hvordan livet er som agent for CIA, og derfor kan deres privatliv måske godt komme til at virke lidt overfladisk for vi andre. Deres tanker og følelser i forbindelse med den opgave de bliver sendt på – og de ting de oplever undervejs, er dog vildt godt beskrevet, og det er også en rigtig vigtig del af historien.

Pavens Yndling er en flot og anderledes spændingsroman, der udover spændingsplottet også tager sig tid/plads til de mere eksistentielle emner/spørgsmål. Faktisk lyder det af noget, som jeg normalt slet ikke ville kaste mig over – men jeg er glad for, at jeg gjorde det alligevel. Jeg var noget længere tid om at læse denne end jeg normalt er med en spændingsroman. Men Pavens Yndling lægger også op til at man selv gør sig nogle personlige overvejelser undervejs – uden at det bliver for meget. Undervejs synes jeg måske godt at historien kunne have været en smule kortere, men samtidig ved jeg ikke lige, hvad der skulle have været mindre af.

Selvom Pavens Yndling er meget mere end en spændingsroman – og den rummer en del store spørgsmål/emner om livet i sin helhed, hvad der er meningen og hvad man skal/kan få ud af det – så er det skrevet på en spændende og indlevende måde og uden løftede pegefingre. Det er en virkelig fængende fortælling med et snært af mystisk, som i bogen legemliggøres af extendere (mennesker med en anden livscyklus end den almen kendte), disse extendere er dem, der i bogen blandt andet sætter fokus på, hvorvidt det er vigtigt at leve længe eller leve intensivt i det liv man har.

Jeg synes, at T.M. Palshof skriver lidt i stil med Dan Brown, både skrivestilen og genren, dog uden det helt kan sammenlignes – Pavens Yndling er helt sikkert sin egen. Jeg blev meget positivt overrasket over bogen, efter at have læst om den og alt hvad den skulle indeholde. Jeg troede, at forfatteren prøvede at gabe over lidt for meget, men det er slet ikke tilfældet. Umiddelbart synes jeg faktisk godt, at fortællingen kunne afsluttes med i Pavens Yndling, som jo også er et selvstændigt bind, men det gør bestemt ikke noget, at der kommer en fortsættelse.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Under Pressure
ISBN: 9788797005507
Udgave: 1. udg. 25.09.2017
Sider: 535

Genudgivet ved:
Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740046335
Udgave: 2. udg. 27.11.2017
Sider: 544

2 thoughts on “Pavens Yndling af T.M. Palshof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *