5 stjerner, Krimi/spænding, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Drømmehviskerne af T.M. Palshof

Drømmehviskerne er 2. del af T.M. Palshofs spændingsserie, Sommerfugleklanen.

Forlagets beskrivelse:

“De to tidligere CIA-agenter Tristan og Clara er jaget vildt efter at have forladt efterretningstjenesten til fordel for Sommerfugleklanen – en hemmelig, verdensomspændende bevægelse, der arbejder for at holde liv i håbet for menneskeheden.

Verdenssamfundet står overfor hidtil usete udfordringer, og klanen er i færd med at iværksætte et dristigt og kontroversielt tiltag, der skal påvirke udviklingen. Tristan og Clara er nøglefigurer i denne plan, og de bliver sendt først til Frankrig og siden til Iran for at være med til at lægge de sidste brikker på plads, før det hele går løs. Mens Clara får sin ilddåb i klanens hvisketeknik i Teheran, drager Tristan ud i den iranske ørken for at løse et ældgammelt mysterium – men ude i intetheden bliver han konfronteret med en fortid, han ikke anede, han havde.”

#togbog Jeg læste Drømmehviskerne af T.M. Palshof på vej til BogForum
#togbog
Jeg læste Drømmehviskerne af T.M. Palshof på vej til BogForum

Egentlig så passer det meste af, hvad jeg skrev i min anmeldelse af Pavens Yndling også på Drømmehviskerne. Så jeg vil anbefale, at man læser den – da anmeldelsen af Drømmehviskerne måske indeholder lidt andet normalt, for ikke at gentage mig selv for meget.

Allerførst vil jeg anbefale, at man læser Pavens Yndling, som er første del af Sommerfugleklanen, inden man kaster sig over Drømmehviskerne. Jeg synes, at man mister for meget vigtig historie/baggrundinformation, hvis man hopper ind i serien ved bog nr. 2, da bøgerne hører sammen som én historie.

T.M. Palshof skriver lige så flot og flydende som i den første bog – og når man først er inden i fortællingen, så den svær at slippe igen.

Måske er det lidt for lang tid siden, jeg læste Pavens Yndling, for jeg havde en smule svært ved at huske et par af personerne – men det kom heldigvis hurtigt igen, da jeg først var i gang med bogen. Faktisk synes jeg ikke, at der bliver gjort vildt meget ud af personbeskrivelserne, men umiddelbart er det heller ikke personerne som sådan, der er vigtige, da Sommerfugleklanen mere er en fortælling om synet på livet og verden – og hvad menneskene ønsker af disse. Det vil sige, at det er mere måden Sommerfugleklanen arbejder på – og det syn, de har på verden, der er vigtig. Men selvfølgelig er der personbeskrivelser, og jeg synes, at de er præcis så dækkende, som de skal være i forhold til historien – men igen, så synes jeg, at man bør læse bøgerne i rækkefølge, for så vil man helt sikkert komme til at kende personerne lidt bedre.

Drømmehviskerne er mere end en spændingsroman, historien bringer virkelig stof til eftertanke, om de mere eksistentielle emner, som fx hvordan ser verdens fremtid ud, hvilken indflydelse har det store forbrug af teknologi på verden og i hverdagen, hvem er det reelt der bestemmer i vores samfund, som vi kender det? Hvordan vil vi gerne have at disse ting ser ud i fremtiden – og ønsker vi at bidrage til, at vi videregiver en brugbar jord/verden til de næste generationer? Drømmehviskerne kan også godt, som Pavens Yndling læses som om det “bare” er en spændingsroman – krydret med lidt overnaturlige ting, hvis altså det er det, man ønsker. Det er helt op til læseren, hvad og hvor meget man lægger i fortællingen.

Som skrevet i anmeldelsen af Pavens Yndling, så synes jeg at både T.M. Palshofs skrivestil – og genren, minder lidt om Dan Brown, og jeg synes ikke, at det bliver mindre med Drømmehviskerne, men det er bestemt positivt ment.

Da jeg læste Pavens Yndling, vidste jeg ikke helt, hvad  jeg gik ind til. Men siden jeg blev færdig med bogen og hørte, at der ville komme en fortsættelse, har jeg ventet i spænding på Drømmehviskerne – og jeg blev bestemt ikke skuffet. Drømmehviskerne levede i den grad op til mine forventninger, og jeg synes, at det fedt med bøger, der er lidt mere  – ok, her meget mere, end bare en spændende fortælling.

⭐⭐⭐⭐⭐ /Tine

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740046618
Udgave: 1. udg. 17.10.2018
Sider: 374

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *