4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Bolden, Tine f. 1973

LEGO Ninjago: masters of Spinjitzu – Bogen om Spinjitzu.

Oftest er det jo Klara og jeg der anmelder bøger her på Bech’s Books. Men Jonas var så heldig, at Forlaget Bolden spurgte om han kunne tænke sig at anmelder bøger om LEGO Ninjago – og selvfølgelig kunne kan det. Jeg må så også indrømme, at det var godt at han blev spurgt, for det er meget begrænset, hvad jeg ved om Ninjago. Jonas kan dog ikke læse selv, så jeg har hjulpet med anmeldelsen, men Jonas har tydeligt givet sin mening til kende undervejs.

Vi startede med LEGO Ninjago: masters of Spinjitzu – Bogen om Spinjitzu.

Forlagets beskrivelse:

“Beskyt denne bog fra de mørke kræfter. Hvis den falder i de forkerte hænder, vil bogens vigtige viden kunne bringe både tid og sted i fare.

LEGO® Ninjago: Bogen om Spinjitzu indeholder Mester Wu’s vise lektioner i Ninjagos vidundere, og giver læserne kraft til at mestre Spinjitzu og afsløre hemmelighederne i den mystiske filosofi. Mester Wu har nedskrevet de ting, som hans far, den første Spinjitzu-mester, lærte ham som barn og har siden tilføjet sine egne tanker.

Nu deler Mester Wu alt det, han har lært, I håb om at læseren vil lade Spinjitzus kræfter nå det sande potentiale i ham eller hende og blive en af Ninjago øens store mestre.”

LEGO Ninjago: masters of Spinjitzu – bogen om Spinjitzu

Både Jonas og jeg synes at Bogen om Spinjitzu er virkelig flot. Coveret har et flot guldtryk og er præget med en flot drage. Alle opslag er super fine med en kombination af illustrationer og tekst. Det er ikke en bog man behøver at læse fra ende til anden, men mere en opslagsbog, som giver en fin introduktion til Ninjagos univers.

Inden Jonas kastede sig over bøgerne var han i biografen og se den nye LEGO Ninjago-film. Jeg tror dog, at han kender universet så godt, at det ikke havde været nødvendigt. Men han siger, at det helt klart er bedst, hvis man ved bare lidt om Ninjago, inden man læser i bogen. Selvom Jonas ikke kan læse selv, så har han stor fornøjelse af Bogen om Spinjitzu, fordi der er så mange fine illustrationer, så der er også noget at kigge på, selvom man ikke får læst teksten.

Jonas kigger i Bogen om Spinjitzu

Som voksen kan jeg godt tænke, at skrifttypen måske kan være lidt svær, hvis man ikke er en stabil læser. Men jeg synes at bogen er sat flot op og virker meget indbydende. Måske Bogen om Spinjitzu kan få nogle LEGO-glade børn til at læse lidt mere end de normalt gør, for bogen er som sagt ikke en bog, hvor man skal læse alt, og det kan være en god måde at komme igang med at læse “rigtige” bøger.

Opslag i Bogen om Spinjitzu

Målgruppen er alle LEGO Ninjago-fans, men for de yngste behøver den nok lidt formidling/forklaring, men fra 10 år vil jeg mene, at man kan læse den selv. For Jonas var LEGO-bøgerne vist en øjenåbner, for når han tidligere har valgt bøger, har det stort set altid været bøger om fodbold, men jeg tror at vi nu har fået udvidet udvalget en smule.

Jonas har valgt at give Bogen om Spinjitzu 4 stjerner – og det er virkelig flot, når det er Jonas der giver dem, for han er ikke den helt store mester i det med at rose noget.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Jonas og Tine

Forlag: Forlaget Bolden
ISBN: 9788772050010
Udgave: 1. udg. 24.08.2017
Oversætter: Allan Poulsen
Sider: 96

1 thought on “LEGO Ninjago: masters of Spinjitzu – Bogen om Spinjitzu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *