4 stjerner, Høst og Søn, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Casafuckingblanca af Lise Bidstrup og Anna Bridgwater

Casafuckingblanca handler om teenageren Silke. Silke tager nogle rigtig dumme beslutninger og er blandt andet begyndt at tage stoffer. Historien handler også om Silkes mor, Dorrit. Hun har udstillet sig selv ved at være med i et Tv-program om arbejdsløse mennesker. Dorrit er også afhængig af hvidvin og hele hendes dårlige velvære går ud over Silke, som er træt af, at Dorrit ikke gider at finde sig et ordentligt job.

Men da Dorrit finder ud af, hvordan Silke virkelig har det, beslutter hun sig for at de begge har brug for forandring og for at få et bedre forhold til hinanden.

Dorrit og Silke rejser til Casablanca, som ligger i Marokko. Alting er anderledes i Casablanca og rejsen kan måske ende med at rive dem endnu mere fra hinanden…

Casafuckingblanca af Lise Bidstrup og Anna Bridgwater

Casafuckingblanca er en rigtig spændende bog, som meget handler om forholdet mellem mor og datter. I hovedpersonernes tilfælde er forholdet meget ustabilt og de diskuterer rigtig tit.

Fortællingen skifter synsvinkel ved hvert kapitel fra Dorrit til Silke. Det synes jeg er rigtig godt, da jeg ellers tror at jeg vil have det lidt svært med at sætte mig ind i Dorrits situation.

Der hvor jeg synes historien tager en rigtig spændende drejning er, hvor Dorrit beslutter sig for at de skal tage til Casablanca. Da Dorrit ikke har råd til at betale rejsen ”låner” hun noget tøj fra sin venindes kæreste og sælger det.

Det er bare et af de dumme valg Dorrit træffer i Casafuckingblanca og selvfølgelig vil den handling have konsekvenser. Men det gjorde også både Dorrit og Silke mere opsatte på at rejse.

Jeg kan rigtig godt lide, at det meste af handlingen forgår i udlandet. Det gør historien anderledes i forhold til andre ungdomsromaner, hvor hovedpersonerne kommer fra Danmark. Forfatterne har også formået at gøre bogen realistisk og spændende med masser af handling.

Rejsen til Casablanca er en stor udfordring for både mor og datter. Da deres forhold i forvejen ikke er godt, bliver det endnu sværere at være sammen 24/7 på en ferie et fremmed land.

Dorrit og Silke går en helt ny kultur og et meget anderledes miljø i møde, hvilket er rigtig fedt at læse om. Selvom det kun er en ferie, får de alligevel nogle venner, og imens ferien står på, får Dorrit et nyt tilbud om at deltage i det samme Tv-program, som før satte dem begge i dårligt lys…

Casafuckingblanca er en mega god ungdomsroman. Jeg er sikker på, at voksne også vil have glæde af at læse den, da emnerne også er relevante for dem.

⭐⭐⭐⭐ af 5/ Klara

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763850063
Udgave: 1. udg.  06.10.2017
Sider: 285

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *