5 stjerner, Børnebøger, Høst og Søn, Klara f. 2003

Alt om at være pige af Camilla Wandahl

Alt om at være pige har jeg fået af forfatteren Camilla Wandahl.

Et uddrag fra forlagets beskrivelse:

“Alt om at være pige handler om alle de ting, der foregår på pigeværelset bag den lukkede dør – og om alle de tanker, der svirrer gennem hovedet på en 13-årig pige, der bare gerne vil være som alle de andre i klassen.

Hvordan er det at være pige, når kroppen begynder at ændre sig? Tja, Ida venter i spænding på selv at finde ud af det.

Mange af de andre piger i klassen er begyndt at få menstruation, og drengene har lagt mærke til deres nye former. Men faktisk kan man diskutere, om Idas bryster overhovedet findes. Og er det ærlig talt for meget at ønske sig bare en lille smule blod?”

Alt om at være pige af Camilla Wandahl

Hold da op, hvor er Alt om at være pige god! Historien er rigtig hyggelig at læse, og jeg nød hver eneste side. Jeg synes, det er godt, at Alt om at være pige ikke er en fakta bog, men faktisk er en fiktiv realistisk historie.

Alt om at være pige er virkelig nem at relatere til. Hele fortællingen er meget realistisk, og jeg kunne hele tiden sammenligne den med min egen teenageverden.

Jeg kan virkelig godt lide bogens hovedperson, Ida. Jeg synes, at Ida er en virkelig sød og skøn person. Jeg elskede, at det var hende, som var hovedpersonen. Ida er også en meget realistisk karakter. Ida tænker meget over, hvad andre mon mener og om ting er ”barnlige”? Som mange andre synes hun, at hendes mindre søskende er irriterende og ønsker at hendes krop forandrer sig.

Sproget i Alt om at være pige er virkelig nemt, og jeg fik den meget hurtigt læst. Jeg læste bogen færdigt, den samme dag som jeg begyndte. Det er dejligt, at den er så nem og overskuelig, men samtidig giver en noget at tænke over.

Aldersgruppen for bogen vil jeg nok sige er 10-15 år. Unge på den alder vil helt klart få noget godt ud af at læse den.

Når jeg en gang får tid til det, vil jeg helt klart læse nr. 2 i serien!

En stor anbefaling fra mig.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763844949
Udgave: 1. udg. 15.04.2016
Sider: 96

1 thought on “Alt om at være pige af Camilla Wandahl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *