4 stjerner, Krimi/spænding, People's, Tine f. 1973

Bag din ryg af Sofie Sarenbrant

Bag din ryg som udkommer i dag, d. 19. januar 18, ved People’sPress er svenske Sofie Sarenbrants 8. roman. Bag din ryg er 1. del af en ny planlagt trilogi, som ikke hænger sammen med Sofie Sarentbrants serie om Emma Sköld. Jeg har glædet mig vildt til at læse nyt fra Sofie Sarenbrant – så det var en dejlig overraskelse, da Bag din ryg landede i postkassen.

Forlagets beskrivelse:

“Hvor langt vil du gå?

Alting ændrer sig, da Angelina begynder at arbejde på Salon de Luca, den hotteste frisørsalon i Stockholm. Ejeren Stefano har kun øje for hende og værdiger ikke længere kollegaen Jenny et blik. Overvældet af jalousi beslutter Jenny sig for at finde ud af, hvem der gemmer sig bag den gådefulde Angelinas tilsyneladende perfekte facade.

Samtidig bliver en af salonens kunder fundet myrdet, og kort tid efter sker der endnu et dødsfald med forbindelse til salonen. Mistankerne mellem de tre kolleger vokser, og under den polerede overflade starter et farligt, psykologisk spil, der truer med at ødelægge alt.”

Bag din ryg af Sofie Sarenbrant

Bag din ryg er en ret letlæst roman. Fortællingen er delt op i korte kapitler, der på skift følger de tre hovedpersoner: Angelina, Jenny og Stefano. Der er et meget lille persongalleri, så det er let at holde styr på personerne.

På forsiden af Bag din ryg står der “krimi”. Man skal dog ikke forvente en krimi, som minder om Sofie Sarenbrants øvrige bøger. Jeg synes måske også nærmere, at betegnelsen thriller eller spændingsroman passer til bogen.

Hvis nu jeg ser på bogen som en krimi, så er det super fedt, at det ikke er en politimand/kvinde eller journalist, som har hovedrollen, men det i stedet er de involverede i selve dramaet man følger. Det er anderledes og man kommer tættere på flere personer og ikke kun én. Når det så er sagt, så mangler jeg en eller flere personer at holde af eller holde med. Jeg synes ikke, at nogen af bogens hovedpersoner virker særligt sympatiske, så jeg sidder ikke og hepper på en, frem for på en anden. Det gør ikke historien mindre spændende eller mindre overraskende – men mangler bare lidt.

Jeg synes, at det er modigt af Sofie Sarenbrant at skrive en så markant anderledes krimi/thriller end hendes foregående. Det er desværre lidt svært ikke at sammenligne med de første bøger. Selvom jeg synes at Bag din ryg er rigtig spændende, så synes jeg ikke helt, at den når op på siden af de andre. Dermed ikke sagt, at den ikke er spændende, for den er både rigtig underholdende og virkelig spændende. Jeg havde godt nok lidt svært ved at komme i gang, men da jeg først havde læst et par kapitler om hver hovedperson, så fangede historien – og jeg slap den ikke, før jeg var færdig. Og så er det da vist den første bog jeg har læst, som foregår/handler om en frisørsalon – skønt med så stor en afveksling.

Selvom jeg skriver, at det ikke er den bedste af Sofie Sarenbrants bøger, så er jeg alligevel vild med den. Det bliver spændende at se, hvordan historien udvikler sig i den næste bog i serien. Egentlig synes jeg ikke, at Bag din ryg nødvendigvis behøver en fortsættelse – men det er da helt sikkert et plus, for Sofie Sarenbrant skriver ufatteligt godt.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772000107
Udgave: 1. udg. 19.01.2018
Originaltitel: Bakom din rygg
Oversætter: Kamilla Jørgensen
Sider: 374

6 thoughts on “Bag din ryg af Sofie Sarenbrant

 1. […] Angelina og Jenny arbejder for Stefano på en af de hotteste frisørsaloner i Stockholm. Stefano har kun øje for Angelina, hvilket gør Jenny vildt jaloux – men hvem er Angelina egentlig? Da en af salonens kunder bliver myrdet, begynder mistanken mellem kollegerne at vokse – skal morderen findes blandt dem? Læs min anmeldelse: Bag din ryg […]

  1. Hej Bettina
   Desværre mener jeg ikke, at der er kommet en fortsættelse. Der kommer en 8. del af serien om Emma Sköld i starten af oktober: Mytomanen.
   Vh Tine

    1. Ja, det synes jeg godt, at jeg kan huske. Jeg mener også, at det var tiltænkt, at det skulle være en serie, så der er håb endnu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *