Alt det andet, Bøger TBR

10 bøger jeg glæder mig til

Der er så mange af de kommende udgivelser, som jeg glæder mig til at læse, at jeg nok kunne lave en liste med mindst 50 bøger. Jeg har dog prøvet at begrænse mig, så jeg har udvalgt 10 bøger, som udkommer frem til juni, som jeg glæder mig ekstra meget til. Den ene udkom faktisk i går, men listen har ligget klar noget tid.


19.01.2018: Bag din ryg af Sofie Sarenbrant. Udkommet ved People’sPress

Angelina og Jenny arbejder for Stefano på en af de hotteste frisørsaloner i Stockholm. Stefano har kun øje for Angelina, hvilket gør Jenny vildt jaloux – men hvem er Angelina egentlig? Da en af salonens kunder bliver myrdet, begynder mistanken mellem kollegerne at vokse – skal morderen findes blandt dem?

Læs min anmeldelse: Bag din ryg


02.02.2018: De ualmindelige – Det rygende timeglas af Jennifer Bell. Udgives ved Høst & Søn

Det rygende timeglas er 2. del af serien: De ualmindelige. Læs min anmeldelse af 1. del: De ualmindelige – Den bøjede mønt

Forlagets beskrivelse:
“Foråret er kommet til Lundinor og har forvandlet det magiske marked dybt under Londons gader til en engelsk idyl fyldt med blomster, hvor de handlende ivrigt bytter hverdagsting med ualmindelige evner. Men mørket lurer under overfladen… Et sært symbol dukker op i Lundinors gader og varsler om en sammensværgelse, der kan have dødelige konsekvenser for alle Lundinors indbyggere. Ivy og Seb må kæmpe en indædt kamp mod Selena Grimes og hendes uhyggelige kumpaner – godt hjulpet af deres ven, Valian, og en hel del ualmindelige objekter.”

D. 18.02.18: Anmeldelse af De ualmindelige – Det rygende timeglas


14.02.2018: Vent på mig af Jennifer L. Armentrout. Udgives ved LOVEBOOKS/Lindhardt og Ringhof

Avery flytter fra Texas til West Virginia for at gå på college, så langt væk fra sin fortid som muligt – især fra en begivenhed til Halloween for 5 år siden. Avery ønsker at begynde på en frisk og undgå at få for meget opmærksomhed. Men så møder hun Cameron. Avery afviser ham, da han på ingen måde passer ind i hendes planer om at undgå opmærksomhed. Men selvom Avery afviser Cameron giver han ikke op.

Udkommer selvfølgelig på Valentine’s Day


15.02.2018: Six of Crows 1 – Kragens kald af Leigh Bardugo. Udgives ved CarlsenPuls

Forlagets beskrivelse: 
“Seks forbrydere – én umulig opgave!
Kaz er et kriminelt geni, som har svært ved at sige nej til en umulig opgave. Med hjælp fra fem livsfarlige forbrydere, der hver især besidder særlige praktiske og magiske evner, vil han forsøge at befri et gidsel fra en uindtagelig fæstning. Belønningen er enorm – men dødstruslen er lige så stor. Den værste trussel … er dem selv.”

Bøger jeg glæder mig til her i starten af 2018

27.02.2018: Glasvinge af Katrine Engberg. Udgives ved People’sPress

Fra forlagets beskrivelse:
“Lørdag den 14. oktober. Rigshospitalets Hjertemedicinske Afdeling. Sygeplejersken fylder engangssprøjten med en overdosis af hjertemedicinen Ajmelin og injicerer det i en ældre, besværlig mandlig patient. Mandag seks dage tidligere. Et avisbud finder liget af en nøgen kvinde i Storkespringvandet på Strøget. Hun har snitsår på håndleddene og i lysken. Hvorfor skulle kvinden dø en så lidelsesfuld død? Politiassistent Jeppe Kørner bliver sat på sagen uden sin vanlige makker…
Imens burde Esther de Laurenti være i færd med at skrive sin roman, men hun lider af tungsind og skriveblokering. Det bliver ikke bedre af, at hendes ven og bofælle, Gregers, bliver indlagt på Riget. Skal han dø?

D. 27.02.2018: Anmeldelse af Glasvinge


17.03.2018: Kold angst af Mads Peder Nordbo. Udgives ved Politikens Forlag

Kold angst er en selvstændig fortsættelse af Pigen uden hud. Læs min korte anmeldelse af Pigen uden hud

Fra forlagets beskrivelse:
“Tupaarnaq er vendt tilbage til Nuuk for at hjælpe sin eneste ven, Matthew Cave, med at finde hans halvsøster, Arnaq, som er forsvundet under en weekendtur til den afsides beliggende og forladte by Færingehavn. Blodsporene i et af de faldefærdige huse taler deres tydelige sprog, men det er først, da Arnaqs mor får et opkald fra den skrækslagne og afkræftede Arnaq, at det for alvor står klart for alle, at der er ved at ske en forfærdelig forbrydelse. Matthews far, Tom, var som ung soldat på Thulebasen en del af et hemmeligt eksperiment, der endte fatalt… I forbindelse med Arnaqs forsvinden vækkes den gamle Thule-sag til live, og det går op for Matthew, at han selv er en brik i et spil, der handler om liv og død, magt og kontrol..”

D. 22.03.2018: Anmeldelse af Kold angst


13.04.2018: Lykke af Mikaela Bley. Udgives ved People’sPress

Fra forlagets beskrivelse:
“En regnfuld dag i maj forsvinder otte år gamle Lykke uden for Kungliga Tennishallen i Stockholm. Ellen Tamm, en ung og ærgerrig tv-journalist, får til opgave at følge sagen. Sporene er få, og Ellen synes ikke politiet gør nok for at finde pigen. Man kommer heller ikke nogen vegne med Lykkes fraskilte forældre. De svarer undvigende på spørgsmålene fra politi og presse… Barnepigen er tilsyneladende den, der kender Lykke bedst. Ellen bliver nærmest besat af at finde Lykke, sagen har vakt smertefulde minder fra hendes egen fortid, og Ellen er i færd med at miste kontrollen…

D. 27.05.18: Anmeldelse af Lykke


Maj 2018: De sidste timer af Minette Walters. Udgives ved Modtryk

Jeg har læst flere af Minette Walters rigtig gode krimier, så det er meget spændende, at hun nu har valgt at skrive en historisk roman. De sidste timer handler om da den sorte død kom til England  i juni 1348. Dengang er der ingen, der ved, hvilken type sygdom det er. Kirken mener, at det må være en straf fra gud, men Lady Anne mener noget andet.

D. 05.05.18: Anmeldelse af De sidste timer


18.05.2018: Pachinko af Min Jin Lee. Udgives ved Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Fra forlagets beskrivelse:
“I årene inden første verdenskrig falder den unge koreanske fiskerdatter Sunja for en velhavende fremmed. Han lover hende en gylden fremtid, men da hun opdager, at hun er gravid, og at hendes store kærlighed er gift, blegner Sunjas udsigter pludselig. Som en sidste udvej siger hun ja til en ung, svagelig præsts ægteskabstilbud, da han er på gennemrejse på vej til Japan.
Dette bliver begyndelsen på en familiesaga om usædvanlige mennesker i eksil fra et hjemland, de aldrig har kendt.”


Juni 2018: Hjerteknuser af Geir Tangen. Udgives ved Modtryk

Hjerteknuser er den 2. bog om journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og efterforskeren Lotte Skeisvoll. Læs min anmeldelse af den 1. bog: Maestro

I Hjerteknuser bliver en ung pige fundet dræbt efter en fest i et af Haugesunds finere villekvarterer. Efter nærmere undersøgelser bliver et barsk og råt ungdomsmiljø afdækket. Et miljø præget af  højreekstremisme, eksperimenterende sex og narkotika. I dette hårde miljø befinder Viljars 17 årige søn sig!

D. 02.06.18: Anmeldelse af Hjerteknuser


Det blev til en ret blandet liste. Fra børnebøger til historiske romaner – og fra krimi til kærlighed. Der er helt sikkert et spændende bogår forude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *