4 stjerner, Hoi Forlag, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Solens sidste stråler af Lars Rambe

Svenske Lars Rambe har skrevet flere romaner, især spændingsromaner, Solens sidste stråler er den første, som er udkommet på dansk. Lars Rambe er uddannet advokat, men arbejder nu som forlagsdirektør og forfatter på fuld tid.

Fra forlagets beskrivelse:

“I Nairobi har terrorister såret en politibetjent og brutalt henrettet en embedsmand fra den kenyanske regering. Politichefen afviser det er et forsøg på kidnapning, og afskriver det som en mislykket car-jacking, men den sårede politiinspektør David Lokot er ikke i tvivl om at det er et helt andet motiv der ligger bag.

I Strängnäs får Per Strand en enestående chance, da han bliver tilbudt et job som chef for en politiuddannelse i Nairobi. Kort efter han blevet etableret, kommer han i kontakt med David Lokot, og snart begynder kuglerne at fyge gennem luften.”

Solens sidste stråler af Lars Rambe

Jeg havde ufatteligt svært ved at komme igang med at læse Solens sidste stråler. Jeg synes ellers, at bagsideteksten er ganske fin og bogen lød rigtig spændende. Måske det skyldes, at når man lige åbner bogen, så bliver man præsenteret for en oversigt over personer i bogen – 2 sider – og ovenover står der “et udvalg”.  Måske det skræmte mig lidt – og jeg tænkte, at det vist var en bog, der skulle læses, når der var fred og ro.

Da jeg kom igang så betød oversigten over personer ikke så meget, det var mere navnene, der drillede mig, så jeg forvekslede  dem. Men om navnene i Kenya er så enslydende, det ved jeg jo ikke. Men jeg kunne godt have tænkt mig, at der havde være tydeligere forskel på navnene og at oversigten så var droppet. Nogle eksempler på navne: Kimue, Kimuru, Muriuku.

Derudover så synes jeg desværre ikke at redigeringen af bogen er lige så god, som de øvrige bøger, jeg har læst fra forlaget. Det synes jeg er en skam, da det betyder en del. Men når det så er sagt, synes jeg, at Lars Rambe skriver godt og velformuleret – og han er virkelig god til at få beskrevet både omgivelser og personer. Især de vigtigste personer synes jeg er rigtig godt beskrevet – man kan næsten se dem for sig.

Solens sidste stråler er en virkelig aktionfyldt spændingsroman med rigeligt af skyderier og korruption. Handlingen foregår på skift i Kenya og Sverige – og der sker bestemt noget i begge lande. I starten havde jeg meget svært ved at se, hvordan historien i Sverige kunne flettes sammen med den i Kenya, men det lykkedes ganske fint. De mange skift mellem personerne i de to lande kunne have gjort fortællingen forvirrende, men jeg synes faktisk at det virker godt.

Jeg er glad for, at jeg ikke opgav at læse Solens sidste stråler, for jeg var rigtig godt underholdt og fik den læst i næsten et træk. Det er spændende med bøger, som foregår i lande, jeg ikke nødvendigvis har læst bøger om før – og når det så virker som om, at forfatteren har et rigtig godt kendskab til landet, så det bidrager til beskrivelserne er jo virkelig et plus.

Det bliver spændende at se, om der kommer andre udgivelser af Lars Rambe på dansk. Hvis der gør, så skal jeg i hvert fald læse med.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Hoi Forlag
ISBN: 9788793618046
Udgave: 1. udg. 2017
Originaltitel: Solens sista strålar
Oversætter: Kamilla Jørgensn
Sider: 351

1 thought on “Solens sidste stråler af Lars Rambe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *