4 stjerner, Børnebøger, Faglitteratur, People's, Tine f. 1973

Kan du høre træerne snakke? af Peter Wohlleben

Kan du høre træerne snakke? af Peter Wohlleben er en fagbog om skoven/naturen skrevet til børn. Peter Wohlleben har tidligere skrevet bogen: Træernes hemmelige liv, hvor målgruppen er voksne. Træernes hemmelig liv er en bestseller – og forfatteren har nu skrevet en børnevenlig version.

Fra forlagets beskrivelse:

“Kan træer snakke? Sover træer om natten? Går træernes børn i skole? Elsker mor-træer deres børn? Hvorfor er dyr bange for os? Kan træer huske? Hvordan fungerer skovens internet? Hvordan kommer træer på toilettet?

Tag med på en spændende og levende opdagelsesrejse gennem skoven, når Peter Wohlleben svarer på alle mulige og umulige spørgsmål fra yngre (og ældre!) læsere – ja, selv på spørgsmål, som ingen har tænkt over at stille! Hans humoristiske og underholdende svar vil fascinere og overraske, og vi vil komme til at opleve skoven på en fuldstændig ny måde.”

Kan du høre træerne snakke? af Peter Wohlleben

Kan du høre træerne snakke? er en rigtig flot og anderledes fortalt fagbog for børn fra ca. 6 år – og nysgerrige voksne. Jeg tænker, at bogen kan selvlæses fra 8-9 år. Indholdsfortegnelsen, hvor man kan se alle kapitlerne er helt sikkert med til at fange opmærksomheden og give lyst til at kaste sig over bogen. Kapitler som: Kan træer også få bumser? Findes der modige træer? og Sveder træer om sommeren? får nysgerrigheden frem, selv ved en voksen som mig.

Glimt af indholdsfortegnelsen i Kan du høre træerne snakke? af Peter Wohlleben

Kan du høre træerne snakke? er inddelt i 12 emner, og disse igen i 4 kapitler, som hvert fylder et opslag på 2 sider. Teksten velskrevet og læsevenlig og den er indbydende sat op, og bliver suppleret med fine billeder og illustrationer.

Bogen igennem er der små inspirationsbokse: “Prøv det”, hvor man kan blive inspireret til fx at smage og mærke på forskellige ting i skoven. “Skov info” hvor man kan få uddybet/suppleret sin viden om fx. træer og dyr. “Tjek det” fortæller fx hvordan man tjekker dyrespor. Der er også en lille quiz-boks, som jeg dog ikke synes er helt gennemført. Nu har både jeg og vores store børn læst forskellige afsnit, og det er ikke alle steder, hvor vi synes, at vi kan finde svaret på quiz’en i teksten – og det synes vi bør være muligt i en fagbog for børn.

Opslag i Kan du høre træerne snakke? af Peter Wohlleben

Bogen har en spændende og anderledes tilgang til at fortælle om skoven, og hvordan naturen på forunderligste vis hænger sammen. Selvom det kan være komplekse emner, så er Kan du høre træerne snakke? fortalt på en enkel og meget pædagogisk måde, så de fleste børn (og voksne) vil få en større forståelse af alle de nok for mange, meget overraskende ting, som vores natur er i stand til.

Kan du høre træerne snakke? er en indbydende og lærerig bog, som med sin flotte forside og spændende titel med garanti vil fange både børn og voksne, der er interesseret i at lære mere om vores natur.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772001753
Udgave: 1. udg. 08.02.2018
Originaltitel: Hörst du wie die Bäume sprechen?
Oversætter: Astrid Heise-Fjeldgren
Sider: 127

1 thought on “Kan du høre træerne snakke? af Peter Wohlleben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *