4 stjerner, Krimi/spænding, Modtryk, Tine f. 1973

Glashjerte af Torkil Damhaug

Glashjerte, som er en psykologisk krimi er skrevet af Torkil Damhaug, som har skrevet flere romaner i samme genre. Torkil Damhaug er læge og psykiater. Læs mere om Torkil Damhaug i et interview om Glashjerte på Modtryk.dk.

Bogens bagsidetekst:

“Robin og Mikkel er brødre, og Robin er udviklingshæmmet. Han bliver vidne til det forfærdelige, der sker med deres kusine Amina. Han kan ikke hjælpe hende og heller ikke hente hjælp.

Robin er ude af stand til at udtrykke, hvad han har set.

Mikkel ved noget, han ikke vil fortælle. Ikke til nogen. Men der er også noget, han ikke husker.

Rivers er forhenværende stjerneadvokat. Han er lige sluppet ud af fængslet efter at have afsonet en dom for et drab, han måske, måske ikke, har begået. Nu bliver han involveret i opklaringen af drabet på Amina.

GLASHJERTE er en roman om at genkende ondskaben, når man møder den. Og om hvor langt et menneske vover at gå for at holde fast i kærligheden.”

Glashjerte af Torkil Damhaug

Umiddelbart synes jeg, at Glashjerte var lidt svær at komme ind i. Der var rigtig mange tråde helt fra start, som jeg havde svært ved at finde rundt i. Samtidig synes jeg, at sproget havde lidt svært ved at bide sig fast. Men da jeg først var kommet igennem det meste af 1. del, så havde jeg meget svært ved at lægge bogen fra mig.

Udover det forfærdelige der sker med Amina, og de ting man hører om i forhold til forbrydelsen, så sker der også andre uhyggelige ting. Og jeg synes fortællingen oftest er mørk og dyster, og det passer godt til historien. Der er flere temaer i bogen end selve forbrydelsen/opklaringen. Glashjerte handler også om relationer mennesker imellem, venskab, skilsmisse, søskende og kærlighed. Et meget vigtigt tema i bogen er psykiske sygdomme/diagnoser – man hører både om, hvordan det kan være at leve med en psykisk diagnose, men også hvordan livet kan være som pårørende.

De vigtigste personer i Glashjerte er utrolig godt beskrevet, de er levende og meget troværdige. Jeg tænker, at nogen måske vil sætte spørgsmålstegn ved eller forundres over især Robins psykiske udfordringer og hvordan de viser sig – men også Robin synes jeg er troværdigt beskrevet, og det er godt, at der ikke bliver lagt fingre imellem. Jeg synes, som jeg også har skrevet i tidligere anmeldelser, at det vigtigt med fokus på psykiske sygdomme, så fordomme mv. kan brydes.

Det kan måske lyde som om, der bliver gabt over for meget – men fortællingen fungerer godt, og fordelingen af beskrivelser af personer, relationer og selve opklaringen fungerer godt sammen – og jeg synes, at personbeskrivelserne giver bogen lidt ekstra i forhold til “kun” at være en krimi.

Glashjerte er den første bog jeg har læst af Torkil Damhaug. En femte årstid har længe været på min tbr-liste – og nu må jeg vist snart få den læst, lysten er i hvert fald ikke blevet mindre efter at have læst Glashjerte.

Jeg blev overrasket flere gange undervejs – ting jeg var sikker på at have “luret” viste sig slet ikke at holde stik. Slutningen synes jeg er perfekt – og ikke forudsigelig. Og så kunne der måske godt komme en fortsættelse? Gør der det, så skal jeg i hvert fald læse den.

Glashjerte er en super spændende psykologisk krimi, der helt sikkert skiller sig ud fra mængden.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Modtryk
ISBN: 9788771469240
Udgave: 1. udg. 27.02.2018
Originaltitel: Glasshjerte
Oversætter: Ilse M. Haugaard
Sider: 422

 

2 thoughts on “Glashjerte af Torkil Damhaug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *