5 stjerner, Hr. Ferdinand, Krimi/spænding, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Strengt fortroligt af Karen Cleveland

I dag, d. 7.3.18 udkommer Strengt fortroligt af Karen Cleveland. Strengt fortroligt er en spionthriller, som handler om CIA-analytikeren Vivian Miller. Karen Cleveland har selv arbejdet 8 år som CIA-analytiker, så hun har et solidt kendskab til det miljø romanen foregår i.

Fra forlagets beskrivelse:

“Vivian Miller får som dedikeret CIA-agent til opgave at afdække en række sovende russiske spionceller i USA. Hun er godt på vej til en hårdt eftertragtet forfremmelse på baggrund af et banebrydende software, som hun har udviklet. Et system, der kan identificere og afsløre russiske agenter, som lever tilsyneladende helt almindelige forstadsliv.

Efter at have fået adgang til en mulig mistænkts computer falder Vivian over et fortroligt dossier, der tilhører en tophemmelig russisk agent. Men et par museklik senere er alt hvad der betyder noget for Vivian – hendes mand, hendes arbejde og selv hendes fire børn – i skudlinjen.

Vivian har svoret at beskytte sit land mod alle fjender. Men nu står hun over for et umuligt dilemma. Hun er splittet imellem loyalitet og forræderi, troskab og svig, kærlighed og mistanke.

Hvem kan hun stole på?”

Strengt fortroligt af Karen Cleveland

Allerførst vil jeg sige, at jeg synes, at Karen Cleveland har skrevet en fantastisk thriller, og det er vildt at tænke på, at Strengt fortroligt er hendes debutroman.

Strengt fortroligt er både velskrevet og rigtig godt fortalt. Samtidig er det ikke en svær bog. Der er ikke specielt mange personer med i bogen, så det er rimelig let at bevare overblikket. Især Vivian, som også er hovedpersonen, er utrolig godt beskrevet – hun er virkelig overbevisende i sin rolle. Vivian har store følelser i klemme – hvor skal/kan loyaliteten ligge? Vivian ved det godt, for hun har lovet at gøre alt for at forsvare sit land mod enhver fjende – men hvad skal hun gøre, når hendes egen familie bliver bragt i fare, hvis hun beskytter sit land? Man kan tydeligt følge med i, hvordan Vivian som mor vil gøre alt, hvad hun kan for at beskytte sin familie – noget, som de fleste mødre (og fædre) vil kunne sætte sig ind i.

Da jeg gik i gang med Strengt fortroligt troede jeg, at det var en helt vildt actionfyldt fortælling, men faktisk er det mere det psykologiske aspekt der fylder, men det gør den bestemt ikke mindre fængende. Som der står bag på bogen: “Hvem kan hun stole på?” – Og det er temaet hele bogen igennem. Jeg synes, at det er et utroligt spændende og fascinerende setup. Jeg er sikker på, at Karen Clevelands kendskab til CIA virkelig er med at til at øge troværdigheden – og sætte nogle ret realistiske rammer for fortællingen. Selvom det, som sagt ikke er en actionfyldt fortælling, så var der alligevel ikke mange pauser i fortællingen, hvor der lige var tid til at trække vejret, for handling er der bestemt ikke mangel på.

Egentlig synes jeg at historien og hvad der skulle ske undervejs burde være helt lige til – og det virkede måske lidt for let at regne ud, hvad der ville ske. Men hold op jeg blev snydt! Jeg troede lige… – ja, jeg troede lige, flere gange, men det holdt aldrig stik.

Strengt fortroligt har en fantastisk slutning, som jeg på ingen måde havde forudset. Jeg håber, at se mere fra Karen Clevelands hånd – og jeg læser helt sikkert gerne mere om Vivian Miller.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens Forlag
ISBN: 9788740045994
Udgave: 1. udg. 07.03.2081
Originaltitel: Need to Know
Oversætter: Christa Leve Poulsen
Sider: 388

1 thought on “Strengt fortroligt af Karen Cleveland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *