5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Bob i Balle by 1-4 af Kirsten Ahlburg

Kirsten Ahlburg har endnu engang skrevet en serie for begynderlæserne. Serien hedder Bob i Balle by og består af 4 bøger:

1. Bob i Balle by
2. Bob og bussen
3. Bob og hunden
4. Bob og tyven

Bøgerne er illustreret af Kim Dalsgaard.

Serien: Bob i Balle by af Kirsten Ahlburg

Bob i Balle by handler om politibetjenten, Bob som prøver at holde ro og orden i Balle by. Han har helt styr på, hvad indbyggerne i byen må og især hvad de ikke må – men det er ikke altid, han selv er så god til at overholde reglerne. Heldigvis er børnene Ida og Emil gode til at få fortalt Bob, hvornår han gør noget galt.

De fire bøger indeholder hver især en selvstændig historie om betjenten Bob og de kan læses uafhængigt af hinanden, hvilket er et stort plus, så børnene ikke behøver at få fingrene i bøgerne i rækkefølge.

Alle fire bøger har et lixtal på 5 og et lettal på 12. Hvis ikke jeg har misset noget, så er der ikke ord, der er har mere end 6 bogstaver og 2 stavelser. Teksten er skrevet med korte sætninger og i korte afsnit – der er ikke meget tekst på hver side, og teksten er overskueligt sat op. Et lille minus kan være, at der ikke er nogen kapitler, som ellers kunne være med til at give en naturlig pause i læsningen.

Bob i Balle by er en serie til de yngste læsere, som ikke længere behøver de aller letteste bøger, som fx. lydrette bøger.

Opslag i Bob og tyven af Kirsten Ahlburg

Teksterne i Bob i Balle by-serien bliver suppleret af fine, farvstrålende illustrationer af Kim Dalsgaard. Illustrationerne understøtter teksten rigtig fint – og der er nok at kigge på, også hvis man ikke læser historien. Rigtig mange af illustrationerne er lavet over et fuldt opslag og har en tekstmængde som på ovenstående billede.  I få tilfælde er der en hel side med tekst, men stadig med korte sætninger og kapitler, så det virker ikke for voldsomt.

Opslag i Bob og bussen af Kirsten Ahlburg

Historierne i Bob i Balle by-bøgerne er små hyggelige fortællinger, alle med en lille morale om, hvad der er rigtigt og forkert. Fx. at man skal rejse sig op i bussen for ældre mennesker, at man skal huske at have sin hund i snor og at tyveri selvfølgelig ikke er ok. Ingen af historierne bliver fortalt med en løftet pegefinger, snarere tværtimod. Bob har et lille problem med at blive for sur og rød i hovedet, så alle vil kunne se, at det er en smule overdrevet – og at det måske virkede bedre, hvis han ikke skældte så meget ud, men i stedet snakkede med folk om problemerne.

Selvom bøgerne er meget lette, så har de alligevel en rigtig fin handling – og jeg tror, at rigtig mange børn, vil synes godt om bøgerne. Serien vil nok kunne appellere til både piger og drenge – og de farvestrålende forsider er et skønt blikfang og det er let at se, at de er i samme serie.

Kirsten Ahlburg har skrevet rigtig mange letlæsningsbøger i forskellig sværhedsgrad. Bob i Balle by synes jeg helt sikkert hører til blandt af de bedste af hendes letteste bøger, og Kim Dalsgaards illustrationer er som altid rigtig gode.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Bob i Balle by – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198656
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 26

Bob og bussen – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198663
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 26

Bob og hunden – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198694
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 26

Bob og tyven – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198687
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 26

2 thoughts on “Bob i Balle by 1-4 af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *