3 stjerner, Erotik/kærlighed, Palatium Books, Tine f. 1973

Stille: Forbudt kærlighed af Amanda Maxlyn

Stille: Forbudt kærlighed er skrevet af Amanda Maxlyn, som er USA Today bestseller-forfatter. Amanda Maxlyn skriver erotiske kærlighedshistorier.

Fra bogens bagsidetekst:

“Jeg havde ikke regnet med at blive fyret. Og slet ikke på min fødselsdag. Men det var blot begyndelsen på flere uventede ting. Blandt andet ham.

Det var en aften, der ændrede alt. En aften i maskernes, lysternes og syndige fornøjelsers tegn. Det eneste jeg tænker på er ham, han er det eneste, jeg vil have. Og han er det eneste, jeg på ingen måde kan få.

Det eneste jeg har tilbage nu er stjålne blikke, kortvarige berøringer og en brændende længsel efter mere, mens jeg drukner i mit begær efter ham – manden der er totalt forbudt.

Medmindre… Vi ikke siger noget til nogen og er helt, helt stille.”

stille forbudt kærlighed
Stille: Forbudt kærlighed af Amanda Maxlyn

Stille: Forbudt kærlighed er en letlæst og rimelig kort historie om en forbudt kærlighed, der bliver til en intens kærlighedsaffære i det skjulte. Bogen var meget hurtigt læst – og bagefter havde jeg følelsen af, at den ikke havde været meget længere end en novelle.

Jeg synes, at det er ret sjovt, når bøger har henvisninger til andre bøger – denne har det helt åbentlyst: “Nogle gange går det op ad bakke, men det er derfor, at Sylvia Day har skabt mænd som Gideon Cross: så kvinder som mig kan flygte fra virkeligheden og for en stund lade, som om vores problemer ikke eksisterer.” Mon ikke Amanda Maxlyn selv har haft det i tankerne, da hun skrev Stille: Forbudt kærlighed? I hvert fald er bøgerne i samme genre – og hører begge til i den letlæste ende af litteraturen.

Stille: Forbudt kærlighed fangede mig fra første side – og holdt mig også fanget bogen igennem. Men jeg synes desværre, at det er en noget tynd historie, og det ved jeg godt, at denne genre ofte kan virke til at være. Men jeg mangler at lære Emma og Trey bedre at kende. Jeg synes i det hele taget, at bogens personer er for overfladisk beskrevet, så det er svært at se de følelser, der er udover begær. Måske det er meningen? Historien i sig selv var jo også nok til, at jeg læste bogen i et stræk. Men jeg kunne godt have ønsket mig, at den havde været lidt længere – og så med lidt mere fyld i form af bedre personbeskrivelser og en lidt mere dybdegående handling, for der er emner som godt kunne være taget op, som fx. Emmas og Brookes (Emmas storesøster) forhold, hvad der sker, mens Emma og Trey ikke er sammen osv.

Har man allerede læst, det meste af, hvad der er på markedet af erotisk litteratur, så vil Stille: Forbudt kærlighed måske virke for let, nok især på det erotiske område, hvis man forventer noget a la Fifty Shades m.f. Min tanke er umiddelbart, at målgruppen for bogen er de yngre kvinder, som er på alder med eller lidt ældre end Emma – som er 20 år.

Hvis man gerne vil læse erotisk litteratur, og endnu ikke er kommet i gang, så kan Stille: Forbudt kærlighed måske være et godt sted at starte, da den erotiske del er i den blide ende – og ikke er fuldstændigt dominerende for bogen, som lige så meget handler om, at Trey og Emma ikke lige umiddelbart kan få hinanden.

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793544499
Udgave: 1. udg. 2018
Originaltitel: Hush – a forbidden romance
Oversætter: Rie Lund Rosenkilde
Sider: 168

  •   

1 thought on “Stille: Forbudt kærlighed af Amanda Maxlyn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *