5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Dødens galleri af Chris Carter

Dødens galleri af Chris Carter er den 9. bog i seriom om kriminalassistent Robert Hunter. Chris Carter har studeret psykologi og kriminel adfærd inden han blev forfatter. Jeg har kun læst en enkelt af Chris Carters bøger om Robert Hunter, men da Dødens galleri er en selvstændig historie, kunne jeg sagtens følge med – selvfølgelig manglede jeg nok lidt baggrundsinformation om hovedpersonerne, men jeg synes egentlig ikke, at det betød noget.

Bogens bagsidetekst:

”I mine enogtredive år ved politiet har jeg set rigeligt med vanvittige ting, men hvis jeg fik lov at vælge én ting, jeg kunne slette fra hukommelsen, så ville jeg vælge dét derinde.”

En kvindelig topmodel bliver fundet myrdet i sit hjem. Morderen har flået hende, skåret hænder og fødder af hende og oversmurt væggene i hendes soveværelse med blod. På hendes ryg har morderen snittet en besked. Snart viser det sig, at hun ikke er det eneste offer. Der er tale om en seriemorder, og han har mange overraskelser i ærmet.

Fuldstændig uventet tvinges Hunter og Garcia til at arbejde sammen med FBI i jagten på morderen, hvis jagt efter ofre overskrider statsgrænser; En psykopat, som elsker at myrde, fordi det er andet og mere end blot mord for ham – det er kunst.

Velkommen til dødens galleri.

dødens galleri, chris carter
Dødens galleri af Chris Carter

Fra at have læst en del ublodige krimier, så har jeg vist taget revanche, for bestjalske mord er der bestemt nok af i Dødens galleri.

Dødens galleri er virkelig uhyggelig, barsk og for mig ganske uforudsigelig. Chris Carter skriver fantastisk og fængende. Det er tydeligt, at han har en stor viden om kriminalpsykologi. Selvom Dødens galleri er skræmmende og grusom, så virker den meget troværdig, hvilket helt sikkert er med til at fremme gyset og spændingen under læsningen endnu mere.

Dødens galleri består af ganske korte kapitler, hvilket jeg jo er vild med – den eneste ulempe er, at det bliver nærmest umulig at finde et tidspunkt at lægge bogen fra sig, for altså det næste kapitel er jo helt sikkert lige så spændende som det foregående.

Det er ikke ofte, at jeg har svært ved at læse de ulækre detaljer i bøger, men i Dødens galleri var der virkelig et par scener, som trak tænder ud – og det er altså ikke et minus, men pyha.

Det er en fortælling med fart over feltet, der sker noget hele tiden – og det er nogle virkelig intense dage både for hovedpersonerne, men bestemt også for læseren. Garcia og Hunter skal i denne bog arbejde sammen med FBI. De bump og udfordringer det medfører, synes jeg giver fortællingen en god dynamik og er med til at bringe lidt sjove episoder og personlige relationer ind i historien, så det hele ikke handler om drab og jagten på den brutale morder.

Fordi jeg kun har læst en enkelt bog om Robert Hunter tidligere, så kender jeg jo ikke ham og hans kolleger afsindigt godt. Derfor synes jeg, at det er fedt, at Chris Carter flere gange undervejs lige opfrisker lidt baggrundsviden om personerne, så “nyere” læsere bedre kan følge med.

Dødens galleri er en af de bøger, hvor jeg prøvede at trække tiden, for ikke at blive færdig – samtidig med at jeg jo bare måtte vide, hvordan det hele ville ende – ikke en helt let opgave.

Bogen slutter med en virkelig cliffhanger – hvornår er det lige, at den næste bog kommer??

Jeg er vild med Dødens galleri – og det undrer mig en smule, at jeg kun har læst en af Chris Carters bøger tidligere, det må jeg jo få gjort noget ved. Men altså – vi skal til USA på ferie, og nu ved jeg da slet ikke om jeg tør…

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600078
Udgave: 1. udg. 16.03.2018
Originaltitel: Gallery of the Dead
Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen
Sider: 415

2 thoughts on “Dødens galleri af Chris Carter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *