3 stjerner, Feel good/kærlighed, Lindhardt og Ringhof, LOVEBOOKS, Tine f. 1973, Ungdomsbøger/Young Adult

Vejen til dit hjerte af J.P. Monninger

Vejen til dit hjerte er skrevet af J.P. Monninger, som er en prisvindende amerikansk forfatter. J.P. Monninger kommer fra New England, hvilket også skinner i gennem i Vejen til dit hjerte.

Forlagets beskrivelse:
“En smuk og rørende roman om Heather, der har planlagt sin fremtid ned til mindste detalje. Hun er netop blevet færdig på college og skal rejse rundt udenlands med et par veninder, inden hun skal starte nyt job. Men da hun tilfældigt møder Jack i en togvogn i Europa, ændres alle hendes nøje tilrettelagte planer. Jack er et par år ældre end Heather, og hans rejseplan er at følge sin bedstefars dagbog, hvilket fører ham tilfældigt rundt til smukke, romantiske storbyer som Wien, Budapest, Istanbul. Heather følger med ham, og de forelsker sig i hinanden. Jack er en fri fugl og vil rejse videre rundt i Europa. Forpligtelserne hjemme i USA gør, at Heather overtaler Jack til at tage med tilbage. Men Jack har en hemmelighed, som kan ændre absolut alt.”

Vejen til dit hjerte af J.P. Monninger

Vejen til dit hjerte er en fin young adult kærlighedshistorie. Historien om de unge kvinder på togtur rundt i Europa synes jeg rigtig godt om, og jeg var fanget fra start. Jeg kan godt lide, at Jack rejser rundt efter sin bedstefars logbog – og ser steder, som har haft betydning for ham, men samtidig synes jeg også, at det bliver lidt overfladisk og at det virker for letkøbt, at Heather og veninderne bare “dropper” deres egne planer. Derudover synes jeg at fortællingen tabte mig lidt ca. 1/3 inde, da den blev lidt ensformig, men jeg er vildt med slutningen, som jeg ikke helt synes man kan gætte sig frem til. Og så kan jeg ikke stå for, at der henvises så meget til Vermont, som er min favoritstat i USA – og Ben & Jerry’s vil altid være et hit.

Bogen er skrevet i et fint og letlæst sprog, men ofte med nogen meget lange sætninger (se også citat længere nede i anmeldelsen) – jeg læste Vejen til dit hjerte på en eftermiddag i solen.

Desværre synes jeg ikke at personbeskrivelserne er særlig gode, jeg kom aldrig helt til at kende Heather og endnu mindre Jack. Måske jeg forventer for meget, fordi kvinderne er i starten af 20’erne og på vej ud på arbejdsmarkedet i stillinger med meget ansvar – og jeg synes de virker lidt for naive til det, på trods af deres alder. Men jeg er måske bare blevet for gammel?!

Kærlighedshistorien mellem Heather og Jack er selvfølgelig også det vigtigste i historien og den mangler bestemt ikke den stormende forelskelse, savn, tårer, ubeslutsomhed, skænderier, misforståelser osv. – og hvem kan stå for et citat som dette:

“Vi stod der og svømmede i hinandens øjne, og jeg havde muligvis delt en vag variant af dette blik med andre mænd, men det her var noget andet, noget skræmmende og skønt, og hvis jeg ikke skulle leve længere, ville jeg i det mindste vide, hvordan det føles at fastholde et andet menneskes blik med sit eget og vide, uden tvivl, at ens sjæl – hvad end det er – havde fundet sin mage, og at fremover ville dette blik, dette øjeblik, bæres imellem os som en sjælden skat, ville bære med bevidstheden om, at ingen af os nogensinde behøvede at være alene igen, ikke helt, ikke fuldstændigt, ikke nogensinde.” (side 174).

Faktisk er der mere end en kærlighedshistorie i Vejen til dit hjerte, for som en lille sidehistorie, så hører vi også om kærligheden mellem Constance, som er Heathers veninde og Raef, en australier, der er ven af Jack. Selvom der ikke bliver gået i dybden med denne historie, så synes jeg alligevel den er med til at give en dynamik til fortællingen, så det hele ikke “drukner” i Heather og Jacks forelskelse.

Jeg læste Vejen til dit hjerte en dag, hvor jeg trængte til en sød og rørende kærlighedshistorie – og det fik jeg!

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: LOVEBOOKS / Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711568330
Udgave: 1. udg. 2018
Originaltitel: The Map that Leads to You
Oversætter: Anne Brinch
Sider: 416

1 thought on “Vejen til dit hjerte af J.P. Monninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *