3 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Klarsyn af Belinda Bauer

Klarsyn er skrevet af Belinda Bauer, som er en anerkendt britisk forfatter. Allerede hendes første roman: Dyster viden modtog CWA Gold Dagger for årets bedste britiske kriminalroman.

Bogens bagsidetekst:

“Før var de en familie ligesom alle andre: Anna og James og deres fireårige søn, Daniel. Men i et flygtigt øjeblik forandrer alt sig.

Fem fodspor i cementen er nu det eneste tegn på, at Daniel har eksisteret. Det eneste, hans mor har tilbage. Hver dag vogter hun de små fodspor. Holder dem rene. Pudser dem blanke.

Anna er fuldstændig desperat af længsel og fortvivlelse, så da hun hører om en mand med ægte klarsyn, griber hun straks muligheden. Hvem ville ikke gøre det? Måske kan han fortælle hende, hvad der skete med hendes søn. For fireårige børn forsvinder da ikke bare i den blå luft. Gør de?”

klarsyn
Klarsyn af Belinda Bauer

Klarsyn er den første bog, jeg har læst af Belinda Bauer. Jeg har hørt rigtig meget godt om hendes bøger, så mine forventninger var meget høje.

Klarsyn er både hurtigt og letlæst – den er velskrevet i et fængende sprog og med korte kapitler.  Hovedpersonerne er velbeskrevet og troværdige – vi følger dem på skift, det virker godt.

Det er meget svært ikke at få medlidenhed med Anna, både fordi hun er godt beskrevet, men selvfølgelig også på grund af den skrækkelige situation hun er i. Mest på grund af Annas handlinger og hvor skidt hun har det, så får man også ondt af hendes mand, James. Selvfølgelig er det også forfærdeligt for James at miste Daniel, men det er fokus ikke helt så meget på. Især i beskrivelsen af Anna er der samtidig en virkelig god beskrivelse af, hvad dyb sorg kan gøre ved et menneske – det i sig selv er skræmmende.

I starten af bogen bliver man introduceret for vicekommissær John Marvel, fedt navn til en kommissær. Som de øvrige personer, synes jeg, at han er ret godt beskrevet – og jeg synes, at det er fantastisk med en person med et job med virkelig tæt menneskelig kontakt, der næsten fra start melder ud, at han faktisk ikke bryder sig om mennesker. Om noget så ændrer sig undervejs, ja – det må I selv læse.

Måske jeg i starten var lidt skeptisk i forhold til plottet i Klarsyn, især den del med den clairvoyante Richard Latham, som på ingen måde virker pålidelig – men så alligevel, hvem ved?! Efterhånden som jeg læste, blev jeg fanget og læste stort set bogen færdigt i et stræk.

I Klarsyn bliver flere historier flettet sammen. Udover Daniel, er en pige også forsvundet – og en hund! Så kan man jo tænke, hvordan en forsvunden hund kan have forbindelse til sagen om de to forsvunde børn? Men der er faktisk en vigtig forbindelse – men det var noget, som jeg først gennemskuede sent, mere eller mindre da det bliver serveret for mig sort på hvidt.

Jeg har læst rigtig mange afsindigt gode krimier i år, desværre når Klarsyn ikke helt op blandt dem – men jeg nød helt sikkert at læse den, og andre bøger af Belinda Bauer er nu på min TBR-liste.

Jeg synes, at Klarsyn var spændende med den lidt overnaturlige/overtroiske del, og der var flere overraskelser undervejs – og en for mig ret uventet slutning. Så Klarsyn var alt i alt en god læseoplevelse.

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600191
Udgave: 1. udg. 2018
Originaltitel: The Shut Eye
Oversætter: Per Vadmand
Sider: 350

3 thoughts on “Klarsyn af Belinda Bauer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *