4 stjerner, Høst og Søn, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Hjerte i vente af Camilla Wandahl

Endnu en gang har jeg givet mig i kast med en af Camilla Wandahls ungdomsromaner, denne gang Hjerte i vente.

Bogens bagsidetekst:

“Hjerte rimer på smerte – i hvert fald for 14-årige Gry.

Gry kan ikke fortælle nogen om sin angst, for ingen vil forstå hende. Det fortæller Den Gule hende, når han dukker op i spejlet med sine pisfarvede vinger. Så bliver 19-årige Andreas vikar på billedskolen, og Gry begynder at åbne op. Men er der overhovedet plads til kærlighed, hvis ens hjerte allerede er fyldt til bristepunktet med bekymring?

Hjerte i vente fortæller om det mest heftige forår i 14-årige Grys liv. Om hvordan det føles, når ens familie er i venteposition, mens livet udadtil fortsætter som altid. Om veninder, skole og kærester. Og om hvor umulig kærlighed kan føles.”

hjerte i vente
Hjerte i vente af Camilla Wandahl

Hjerte i vente har været en af de hidtil bedste bøger, jeg har læst af Camilla Wandahl. Bogen er virkelig medrivende og levende. Det sagde bare 1, 2, 3 og så var jeg åbenbart allerede færdig med den. Og det har ikke noget at gøre med, at der ikke står utrolig meget på siderne. Bogen er som sagt medrivende og fangede mig allerede fra starten.

Bogens hovedpersoner 14-årige Gry, som stadig går i folkeskole. Hendes lillesøster, Freja, har en hjertefejl og selvfølgelig påvirker det Gry meget. Freja og hendes sygdom fylder meget af bogen, men ikke så meget at der ikke er plads til at høre om Grys teenager liv.

Jeg synes, det er fedt at historien er adskilt, med teenagerdelen og så det med at have en lillesøster, som er alvorlig syg.

Gry er en fin hovedperson, som er meget realistisk. Hun tænker og opfører sig, som enhver teenager ville gøre i hendes situation. I starten er jeg dog ikke helt vild med hende, da hun har svært ved at fortælle andre om Freja og på den måde lader det gå udover andre, på en ikke særlig fed måde. Men ellers er Gry meget let at forstå.

Der er en masse ting der gør, at jeg tænker, at man godt kan bruge Hjerte i vente som en undervisningsbog i skolen. Emnerne er selvfølgelig relevante, men i løbet af bogen bliver der også brugt billedsprog. Det passer rigtig godt ind i bogen, og giver en noget mere at tænke over.

Normalt kan jeg godt lide åbne slutninger, da det giver en mulighed for selv at digte en slutning, eventuelt ved hjælp af de ”hints” der for det meste er. Men i Hjerte i vente er der to spørgsmål, som jeg virkelig gerne ville have haft svar på. Jeg har det lidt som om, jeg stadig ikke er færdig med bogen på grund af den manglende opklaring af disse spørgsmål. Det er rigtig ærgerligt, for jeg kan virkelig godt lide resten af bogen.

Hjerte i vente er en realistisk og følelsesmæssig historie, som beskriver følelsen af at være forelsket perfekt. Jeg vil anbefale bogen til piger i alderen 13-16 år.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763848787
Udgave: 2. udg. 2016
Sider: 215

1 thought on “Hjerte i vente af Camilla Wandahl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *