4 stjerner, Fantasy/science fiction, People's, Tine f. 1973

Tearlings skæbne af Erika Johansen

Tearlings skæbne af Erika Johansen er tredje og sidste del af trilogien om dronningen af Tearling.

Serie består af:
1. Dronningen af Tearling
2. Invasionen af Tearling
3. Tearlings skæbne

Forlagets beskrivelse:

”Nu ikke flere tårer – det er tid til hævn”

“Kelsea Glynn har forvandlet sig fra kejtet teenager til en magtfuld dronning og visionær leder. Men i sin kamp for at sætte en stopper for korruption og genindføre retfærdighed i kongeriget Tearling har hun fået mange fjender. Den stærkeste af dem er den onde og frygtede Røde Dronning, der nu holder Kelsea og hendes magiske safirer indespærret på sit slot i Mortmesne.

Men Tearling har brug for sin dronning, og Mace, lederen af Kelseas personlige garde, helmer ikke før han og hans mænd har reddet deres dronning fra sit fængsel. Nu vil dronning Kelseas og Tearlings skæbne blive afsløret…”

dronningen af tearling
Serien om dronningen af Tearling af Erika Johansen

Som I nok kan se på billedet, så er alle tre bind i serien om Kelsea helt vildt flotte og indbydende. Jeg er vild med serier, som er lavet, så de matcher hinanden perfekt. Det er en smuk serie at have stående i reolen.

Det er fantastisk, at den skønne hovedperson Kelsea ikke kun er god, klog og modig, men til tider også både hård og grusom. Jeg synes, at både Kelsea og de øvrige vigtige personer i bogen bliver beskrevet rigtig godt. – Og da personlighederne er meget forskellige, så er der nogle for alle at holde af/med. Jeg har dog lidt svært ved at komme tæt på og helt forholde mig til de nye personer, som man møder i denne bog. Jeg synes, at beskrivelserne kommer til at stå svagt i forhold til de personer vi kender fra tidligere, og det er lidt en skam, da de også har en vigtig rolle i fortællingen.

Den del af historien, som begyndte med Lily i Invasionen af Tearling fylder og udvikler sig meget i Tearlings skæbne. I Invasionen af Tearling blev der sprunget en del i tiden, når vi hørte om Lily 300 år før udvandringen. Det samme er gældende i Tearlings Skæbne, dog sker der endnu flere spring i tid og skift mellem personer i denne bog. Selvom det belyser en vigtig del, måske den vigtigste del af historien, så fungerer det ikke helt optimalt for mig, da jeg synes, det bliver ekstremt svært at holde fokus og ikke blive forvirret af skiftene. Der er også virkelig mange tråde der skal flettes for at nå frem til slutningen – det lykkes dog rigtig fint, men man skal være indstillet på, at denne sidste bog ikke er helt så let som de forrige.

Jeg synes, at det er meget svært ikke at komme til at spoile, når jeg fortæller om serien. Men lidt kan jeg skrive, som forhåbentlig bare giver nogen lyst til at læse serien – den kan i hvert fald anbefales. Noget af det vi hører om i alle bøgerne er, at mennesker ikke nødvendigvis er enten gode eller onde, men at mennesker indeholder noget fra hver side. Tit er de gode i bøger jo bare gennemgående gode, men sådan er det ikke nødvendigvis i historien om dronningen af Tearling. Især i Tearlings skæbne, men også i de foregående bøger, er et tema, at det er nødvendigt at lære af fortiden – håb og drømme i sig selv er ikke altid nok.

Tearlings skæbne er som de to forrige bøger i serien fyldt med overraskelser – også slutningen var en overraskelse for mig. Uden at røbe noget om, hvad der sker, så kan jeg sige, at jeg synes, det er en afsindig god afslutning på den flotte trilogi.

På Goodreads har jeg givet 5 stjerner til de to første bøger i serien. Tearlings skæbne giver jeg 4 stjerner, fordi jeg som skrevet, havde svært ved at holde fokus på grund af alle de spring i tid og mellem personer. Men samlet vil jeg give hele serien 5 stjerner – den er fantastisk! Det er en af de serier, som jeg er ked af, at jeg er færdig med at læse – nu håber jeg, at det bliver til noget med en filmatisering. Rygtet siger, at Emma Watson skal spille hovedrollen, men desværre har jeg ikke kunnet finde nogle informationer om dette af nyere dato.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772002064
Udgave: 1. udg. 17.04.2018
Originaltitel: The Fate of the Tearling
Oversætter: Randi Bjerre Høfring
Sider: 502

 

1 thought on “Tearlings skæbne af Erika Johansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *