4 stjerner, Feel good/kærlighed, Palatium Books, Tine f. 1973

Dem af Carey Heywood

Dem af 3. og sidste del af Carey Heywoods romatiske serie om Sarah og Will. De to første bøger hedder Hun og Ham.

Bogens bagsidetekst:

“Først kommer kærlighed, så kommer ægteskab, og så kommer…

Da Will og Sarah Price slår sig ned som Mr. & Mrs., møder de en udfordring, som der ikke var nogen af dem, der havde regnet med. Alle deres venner har fået familie, men det er ikke lykkedes for dem, og det er ikke, fordi de ikke prøver.

Deres drøm om at være familie har altid inkluderet børn. Mens Sarah kæmper med frygten for at hendes kærlighed alene ikke er nok, bekymrer Will sig om, hvorvidt hun har opgivet for meget for ham. Ingen af dem ved, hvad de skal vente af livet, når de ikke venter barn.

Sammen lærer de, at der er mere end en måde at være familie på.”

Dem
Dem af Carey Heywood

Desværre har jeg ikke læst de to første bind i serien om Sarah og Will, og enkelte gange var der nogle oplysninger, som jeg manglede. Flere gange bliver der fx henvist til Sarahs arbejde/firma, men jeg fandt aldrig rigtigt ud af, hvad hun egentlig laver, men det har som sådan ikke betydning for historien, og Dem kan sagtens læses uden at have læst de forrige.

Dem er en forholdsvis kort og letlæst bog. Den er på knap 200 sider, hvilket jo også gør, at der ikke er plads til de helt vilde dybdegående personbeskrivelser, det mangler måske en smule, især når man ikke har læst de to forrige bøger. Jeg kunne godt have ønsket, at bogen havde været længere, og man så havde haft mulighed for at få bedre kendskab til Sarah og Wills personligheder.

Det meste af Dem handler om, at Sarah og Will er nået til det sted i deres liv, hvor de gerne vil have børn. Men det med børn er ikke så let – der sker ikke noget. Historien om, hvad det gør ved parret, overvejelserne, hvis “skyld” er det osv. er med til at fjerne lidt af den lyserøde sky, der ellers hænger over bogen.

Will arbejder som skolelærer i kunst. Og en del af Dem handler om en af Wills elevers ensomme liv/opvækst – og vi hører om, at Will gør, hvad han kan for at hjælpe denne elev, senere bliver Sarah også inddraget. Det er en del af historien, som hænger meget sammen med Sarah og Wills situation – og det fungerer rigtig godt.

Jeg kan godt lide, at Dem er en kærlighedshistorie mellem et “almindeligt” par. Det er skønt, at det ikke handler om en rig mand, som redder en ung hjælpeløs kvinde. Men igen ville jeg alligevel gerne have haft lidt mere baggrundsinformation.

Altså Dem er ikke en stor og flot roman, som vil ende blandt klassikerne, men det er en letlæst og sød kærlighedshistorie, som sikkert vil fange læsere af denne genre.

Dem er en virkelig feel-good roman. En fortælling, som måske godt kan virke lidt for sød, men forventer man en underholdende og fin kærlighedshistorie, så bliver man bestemt ikke skuffet.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793544406
Udgave: 1. udg. 2018
Originaltitel: Them
Oversætter: Rie Lund Rosenkilde
Sider: 195

1 thought on “Dem af Carey Heywood

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *