4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Hårdt prøvet af Lee Child

Hårdt prøvet er 20!! del af Lee Childs spændings-serie om Jack Reacher. Det er altså vildt med hele 20 bøger – og jeg ved, at der er kommet et par stykker mere.

Bogens bagsidetekst:

“Jack Reacher har ingen videre planer og masser af tid, så da et afsides trinbræt med det pudsige navn Mother’s Rest fanger hans interesse, godt gemt af vejen mellem endeløse hvedemarker, virker det som et fint sted at gøre ophold i en dags tid.
 
Reacher forventer at finde et ensomt mindesmærke fra nybyggertiden, men i stedet bliver han mødt af et lille bysamfund fuld af tilknappede og vagtsomme mennesker og en bekymret kvinde, den tidligere FBI-agent Michelle Chang, der leder efter en kollega, som er forsvundet sporløst under en privat efterforskning på stedet.
 
Reacher fatter sympati for Chang, og hans endagsophold udvikler sig hurtigt til en hæsblæsende jagt efter sandheden, der fører dem fra Los Angeles til Phoenix og ned i de dunkleste afkroge af internettet, det dybe net, og tilbage til Mother’s Rest, hvor de konfronteres med den mørkeste side af menneskeheden.”

hårdt prøvet
Hårdt prøvet af Lee Child

Det er lang tid siden, at jeg sidst har læst om Jack Reacher – og jeg har kun læst et par af bøgerne i serien, men som med de andre bøger, så kan Hårdt prøvet sagtens læses som en selvstændig historie. Jeg er vildt imponeret over, at Lee Child har skrevet hele 20 bøger i Jack Reacher-serien og at der er flere på vej.

Hårdt prøvet er en roman med virkelig gang i den – og virkelig mange rejser på kryds og tværs af USA. Jeg synes måske, at det fylder lidt for meget med rejserne. Lige som Reacher, så har læseren ikke mange minutter til at slappe af – der sker noget hele tiden, og bogen er svært at slippe, når man først er begyndt. Selvom Hårdt prøvet er på lidt mere end 400 sider, så er den skrevet i et flydende, letlæst sprog og tager ikke lang tid at læse.

Selvom det er længe siden, jeg har læst om Reacher sidst, så synes jeg, at jeg hurtigt fangede hans personlighed – og som jeg husket det, så er jeg lige så vild med Reachers karakter i denne bog, som i de øvrige. I Hårdt prøvet er Reachers modpart Michelle Chang. Jeg kunne godt have brugt en lidt bedre beskrivelse af Reachers medspiller, men de fungerer godt sammen, og så er det måske ikke så vigtigt, at kende Chang bedre.

Hårdt prøvet er en spændende og barsk historie, men der er alligevel plads til små pudsige/sjove episoder, så man ikke kan lade være med at trække på smilebåndet. Mother’s Rest er den by, hvor omdrejningspunktet for historien ligger – og Reacher, som stod af toget i byen, fordi han blev fascineret af navnet på byen, han dropper ikke sit forehavende på trods af de voldsomme begivenheder, der støder på undervejs.

Jeg synes, at Hårdt prøvet at ret svær at skrive om, uden at røbe for meget. Men jeg kan sige, at forbrydelsen er grusom – værre end jeg forventede undervejs. Samtidig er det desværre også noget, som man hører virkelig sker.

Jeg havde absolut “no clue” i forhold til slutningen, igen vil jeg ikke røbe noget, andet end at slutningen passer godt til resten af den barske fortælling. Hele tiden troede jeg lige, at jeg havde en ide om, hvilken grusom forbrydelse der var sket, men jeg tog fejl – igen igen. Og til slut var det endnu værre end jeg forventede…

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600023
Udgave: 1. udg. 10.03.2018
Originaltitel: Make Me
Oversætter: Jakob Levinsen
Sider: 421

1 thought on “Hårdt prøvet af Lee Child

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *