3 stjerner, Feel good/kærlighed, Palatium Books, Tine f. 1973

En skønne dag af Carey Heywood

Carey Heywood, som har skrevet En skønne dag, har indtil videre fået udgivet 21 bøger. Jeg stiftede bekendskab med Carey Heywood første gang, da jeg læste romanen Dem.

Fra bogens bagsidetekst:

“Forelskelse? Dér har Courtney Grayson været.

Mænd, hvem har brug for dem? Kærligheden var alligevel over­hovedet ikke, som hun havde ønsket sig. Fra nu af vil hun gøre alt på en ny måde… Kunne hun en dag finde på at give hele sit hjerte til nogen igen? Måske. En skønne dag. Men i hvert fald ikke endnu.

Forelskelse? Undskyld, hvis det er det, du er ude efter, så er Clay Bradshaw ikke noget for dig.

Han har aldrig prøvet at være forelsket og han kan heller ikke forestille sig at blive det…. Han er en travl mand, og han har ikke tid til at date og da slet ikke til at forelske sig. Vil nogen kunne ændre hans opfattelse? Måske. En skønne dag.

Livet går ikke altid, som man har planlagt, og måske finder kærligheden dem begge – en skønne dag.”

En skønne dag af Carey Heywood
En skønne dag af Carey Heywood

En skønne dag er en fin –  og ret stille og rolig kærlighedshistorie med et strejf af erotik, uden det bliver for meget.

Selvom hovedpersonen, Courtney er forholdsvis ung (i forhold til mig), så er det stadig opfriskende, at hun alligevel er “så gammel” at hun ikke lige har forladt universitetet – eller måske oven i købet går der endnu. Courtney har været sammen med sin nu ex-kæreste i 8 år, og har oplevet lidt af livet. Hun er helt nede på jorden – og hun er beskrevet, så hun er let at holde af. I starten af bogen har Courtney en af de værste Tycho Brahes-dage, man næsten kan forestille sig, eller måske kan man netop ikke?! Denne dag er indledningen til en hyggelig fortælling om Courtney og hvad livet kommer til at byde hende efter den skrækkelige dag.

Det er kun ganske få personer med i bogen – og af dem er det Courtney og  Clay, der er de egentlig hovedpersoner. Clay hører vi også en del om, men jeg synes ikke, at man kommer til at kende ham så godt som Courtney, det kunne jeg godt have ønsket mig.

Hovedvægten af fortællingen er om kærligheden mellem de to hovedpersoner. Men der er også en bi-historie om Clays søster – og hendes datter. Jeg vil ikke røbe for meget, men kan nok godt skrive, at det handler om omsorgssvigt – og ikke mindst om det at være og at skabe en familie. I en historie, hvor der ikke er et vildt og omfangsrigt plot, hvor hovedvægten som sagt fortæller om Courtney og Clay, så er det rart med denne del af historien, da den tilfører En skønne dag et lidt mere alvorligt tema.

En skønne dag er velskrevet – og ganske letlæst, den har nogle humoristiske og hjertevarme passager, så man ikke kan undgå at smile undervejs i fortællingen, men samtidig er der som sagt også en mere alvorlig side til fortællingen.

Det er lidt svært ikke at sammenligne En skønne dag med de to sidste romaner i chick lit-genren jeg har har læst: Julen varer længe… og Hjem til jul. I modsætning til de to nævnte bøger, så sker der ikke alverden i En skønne dag, altså der er ikke den vilde udvikling og ikke nogle store overraskelser – men historien om Courtney og Clay er sød og jeg var rigtig godt underholdt.

En skønne dag er en fin bog til en hyggestund, hvor man bare trænger til at slappe af – og måske ikke bliver alt for udfordret.

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793544833
Udgave: 1. udg. 25.10.2018
Originaltitel: The Other Side of Someday
Oversætter: Astrid Lindeloff
Sider: 285

2 thoughts on “En skønne dag af Carey Heywood

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *