2 stjerner, Krimi/spænding, Øvrigt skønlitteratur, People's, Tine f. 1973

Alvina: Skyggesøster af Chloé Esposito

Alvina: Skyggesøster er forfatteren Chloé Espositos debutroman. Chloé Esposito er uddannet fra Oxford University. I 2015 fik hun plads på forfatterkurset Faber Academy. Alvina: Skyggesøster er den første bog i en trilogi om Alvina Knightly.

Forlagets beskrivelse:

“Beth og Alvina er enæggede tvillinger. De ligner hinanden på en prik, men er som dag og nat. Beth er gift med en flot, rig italiener, bor i en luksusvilla på Sicilien og har altid været deres mors favorit. Alvina bor på et værelse i London, drikker lidt for meget og bruger uforholdsmæssigt meget tid på Tinder og Twitter.

Da Alvina bliver fyret og smidt ud af sin lejlighed, siger hun ja til at besøge Beth på Sicilien. Her beder Beth en aften Alvina om at være stand-in for sig, så hun kan slippe ubemærket ud af villaen nogle timer.

Da Beth den følgende morgen bliver fundet død på bunden af poolen, indser Alvina, at hun nu har en ideel mulighed for at træde ud af sin søsters skygge og få det liv, hun har ønsket sig. Hun opdager dog hurtigt, at det er sværere end som så at være Beth. For hvad skjulte hun for sin mand? Og hvorfor inviterede hun overhovedet Alvina til Sicilien i første omgang?

Skyggesøster er første del af Chloé Espositos trilogi om Alvina Knightly – en spændigsfyldt fortælling om jalousi, bedrag og hemmeligheder med en vild og original antiheltinde i centrum.”

Alvina: Skyggesøster af Chloé Esposito
Alvina: Skyggesøster af Chloé Esposito

Jeg var på forhånd ret sikker på, at Alvina: Skyggesøster var lige noget for mig – men jeg havde misset en ret væsentlig detalje i beskrivelsen, nemlig ordet: antiheltinde… – Hvis jeg ikke havde misset den, og bogen havde haft en titel a la den engelske, som er “Mad“, så ville jeg sikkert ikke have valgt at læse den. Jeg læste kun beskrivelsen, som var det en spændingsroman/thriller – og det synes jeg drukner lidt i andre forhold i fortællingen.

Alvina, som er hovedpersonen i fortællingen har jeg det meget svært ved, uanset hendes baggrund/opvækst, som bestemt ikke har været sjov, så bryder jeg mig ikke om hende – og det ændrer sig ikke i løbet af bogen. Måske det er meningen, at man skal have det sådan med hende – men for mig fylder det så meget, at jeg er irriteret på hende og at jeg på ingen måde får medfølelse med hende, at jeg ikke rigtig kan se noget sjovt, i den sorte humor i bogen.

Alvina: Skyggesøster er for så vidt ganske underholdende, men den matchede som sagt slet ikke med min form for humor. De mange ret bizarre episoder i bogen, som er dem, der skulle være spændende og/eller sjove og som er en stor del af de bærende elementer i fortællingen, er for mig så urealistisk og utroværdige, at de har svært ved at holde mig fanget – og jeg ved godt, at det nok bare er fordi jeg forventede noget andet. Som skrevet er det et rimeligt bizart plot, som for mig virker meget tilfældigt – men samtidig passer det jo vist ret godt på hovedpersonen, som også har en ret melodramatisk personlighed.

Bogen er rimelig letlæst – men noget mere chick lit-agtig, Bridget Jonas i en krimi-agtig, end jeg bryder mig om – men det er igen en smagssag. Jeg er mere til de lidt hårdere, mere realistiske og troværdige krimier – end chick lit, der prøver at være lidt thriller alike med en antiheltinde, som jeg ikke er så vild med i hovedrollen.

Selvom Alvina: Skyggesøster ikke var noget for mig, så skal det ikke afskrække andre fra at læse den – og læser I den, så vil jeg da helt vildt gerne høre jeres mening, for et eller andet sted, så er jeg også ret sikker på, at jeg simpelthen bare har for kedelig en humor – og for faste forventninger til de bøger jeg kaster mig over. Alvina: Skyggesøster har fået mange virkelig gode anmeldelser.

⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772003290
Udgave: 1. udg. 30.05.18
Originaltitel: Mad
Oversætter: Louise Ardenfeldt Ravnild
Sider: 475

1 thought on “Alvina: Skyggesøster af Chloé Esposito

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *