4 stjerner, Høst og Søn, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Tigerhjerte af Lise Villadsen

Tigerhjerte handler om familier og forbudte følelser. Forfatteren, Lise Villadsen, skrev allerede første udkast til bogen, da hun var 14 år. Tigerhjerte er Lise Villadsens debut.

Forlagets beskrivelse:

“Da Kikis mor flytter sammen med sin nye kæreste, flytter Kiki med. Hun kommer til at bo dør om dør med Patricks søn, Jonathan. Hendes tvillingebror er stadig vred på moren over skilsmissen og har valgt kun at bo hos deres far. Kiki må derfor slås alene med de problemer, der hurtigt viser sig i den nye familie, samtidig med hun kæmper for at holde sammen på den gamle. Endnu mere kompliceret bliver det, da hendes følelser for Jonathan begynder at vokse, samtidig med at moren erklærer at hun er gravid og dermed venter deres fælles lillesøster. Efterhånden må Kiki indse, at det er umuligt at holde sammen på noget, der er i opløsning og hun må træffe et valg.”

Tigerhjerte af Lise Villadsen
Tigerhjerte af Lise Villadsen

Tigerhjerte er en bog jeg har nydt at læse. Historien har alt, hvad der skal til, for at være en god ungdomsroman. Tigerhjerte har mange realistiske og relevante emner, såsom skilsmisse, forbudte følelser, familie og forandring. Jeg er sikker på at mange unge, vil kunne genkende nogle af problemerne, og det er rigtig godt.

Der var dog perioder, hvor jeg følte, at Tigerhjerte kun handlede om de forbudte følelser, og jeg kunne godt have tænkt mig, at det blev bredt lidt mere ud. Men for det meste var fortællingen meget varieret.

Sproget i bogen er fantastisk. Jeg er vild med, hvor nutidigt det er, og det er er jeg sikker på, er noget af det der gør, at unge læsere, vil blive tiltrukket af historien. Forfatteren undlader fx ikke at personerne bander. Tværtimod. Udover at personerne bander, er hovedpersonen, Kiki, af og til meget underholdende. Jeg kan rigtig godt lide at høre hendes tanker.

Tigerhjerte byder på mange gode eksempler på, hvordan det er et være en familie. Det er også noget, som man kan relatere til, og det er fedt at læse noget som ikke kun handler om kærlighed eller venskab, men i stedet har stor fokus på det at være en familie.

Jonathan havde jeg lidt blandede følelser for. Nogle gange synes jeg, at han var en total nar, mens jeg andre gange synes bedre om ham. Jonathan er en af de typer, som muligvis gemmer på en helt anden person, omme bag facaden.

Jeg kunne godt mærk at bogen måske, er for et lidt ældre publikum end mig. Fester og alkohol fandt nemlig også sted, og der er jeg ikke helt nået til endnu. Derfor havde jeg nogle gange, lidt svært ved at relatere til historien. Jeg vil anbefale bogen til læsere over 13 år – og efter modenhed måske lidt ældre.

I det store hele er Tigerhjerte en særdeles velskreven ungdomsbog, som mange unge vil finde glæde i at læse.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763857673
Udgave: 1. udg. 31.05.2018
Sider: 280 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *