3 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Dødelig løgn af Catherine Ryan Howard

Dødelig løgn er Catherine Ryan Howards anden roman. Hendes første roman, Nødsignaler, vandt flere priser. Cathrine Ryan Howard er ved at færdiggøre sin bachelorgrad i engelsk litteratur, imens arbejder hun at sin tredje krimi.

Forlagets beskrivelse:

“Hun tror, at hun kender sandheden. Hun kan tro om… Det er ti år siden, Alison Smith forlod Dublin. Ti år siden hendes bedste veninde Liz blev offer for den berygtede Kanalmorder. Ti år siden Alisons verden brød sammen, da det viste sig, at det var hendes kæreste Will Hurley, der havde myrdet Liz og fire andre unge kvinder. Nu er endnu en ung kvindes lig blevet fisket op af Dublins kanaler. Drabsmetoden er den samme som dengang, men Will Hurley sidder indespærret på en retspsykiatrisk afdeling. Samtidig gør Alison alt, hvad hun kan for at leve et normalt liv i Holland. Men da to irske efterforskere dukker op ved hendes dør, må hun igen forholde sig til sin fortid og den mand, hun engang elskede. For Will Hurley påstår at sidde inde med viden, politiet skal bruge i deres efterforskning. Viden, han kun vil give til Alison…”

Dødelig løgn af Cathrine Ryan Howard
Dødelig løgn af Cathrine Ryan Howard

Dødelig løgn er en psykologisk thriller, den er både overbevisende og velfortalt. Jeg synes, at hovedpersonerne Alison og Will er beskrevet meget realistisk. Dog synes jeg, at Alisons samarbejde med politiet virker lidt utroværdigt – hun bliver inddraget for meget, og har i det hele taget en for “tæt” kontakt til den ene af politifolkene.

Noget jeg normalt ikke er særlig god til er hop i tiden – og i Dødelig løgn er det både synsvinklen, der skifter mellem Alison og Will – og skift mellem nutid og datid (for 10 år siden), men jeg synes, at vekselvirkningen fungerer godt, og er med til at uddybe historien og hovedpersonernes personligheder.

Catherine Ryan Howard skriver i et flydende og ret letlæst sprog, og inden jeg så mig om, så var jeg færdig med bogen. Som jeg skrev, så er det en overbevisende historie, dog manglede jeg lidt mere spænding og lidt flere overraskelser undervejs. Jeg var ganske godt underholdt, men jeg synes, spændingen kunne være lidt bedre fordelt. Men altså – jeg troede, at jeg havde luret “the bad guy” ret tidligt, men det havde jeg jo slet ikke alligevel, og det var med til at holde mig fanget helt til slut.

Der er efterhånden udkommet mange psykologiske thrillers. Mange kender sikkert Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn. Dødelig løgn er nok i den lidt lettere ende af denne genre, men kan man lide psykologiske thrillers, så må Dødelig løgn føjes til TBR-listen.

⭐⭐⭐ af 5/Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600306
Udgave: 1. udg. 01.07.2018
Sider: 382

2 thoughts on “Dødelig løgn af Catherine Ryan Howard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *