4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Ud på havet af Per Østergaard

Ud på havet er 2. del i serien Alarm 112, som er en ny letlæsningsserie af Per Østergaard. 1. del hedder Fanget i en elevator.

I Ud på havet er Jacob igen med sin far på arbejde. I dag er de kaldt ud til en havvindmølle, hvor der er en mand, der er kommet til skade.

Ud på havet af Per Østergaard
Ud på havet af Per Østergaard

Ud på havet er ikke til de allerførste læsere, da den har et lixtal på 8 og et lettal på 16, men min tanke er 7+ er målgruppen, alt efter hvor gode læsere børnene er. Teksten er dog sat op, så den ser let og indbydende ud. Jeg elsker, at bogen har kapitler – også selvom det er en forholdsvis kort letlæsningsbog. Det giver både overskuelighed og mulighed for at holde en naturlig pause. Kapitlerne har en passende længde og de er opdelt i korte afsnit, med forholdsvis enkle sætninger. De ord, som måske kan virke lidt lange er delt med bindestreg, fx rednings-vest.

Opslag i Ud på havet af Per Østergaard
Opslag i Ud på havet af Per Østergaard

Der er fine, kulørte illustrationer på alle opslag i Ud på havet, de er lavet af Birgitte Ahlmann. Illustrationerne er ganske realistiske passer rigtig godt til teksten og understøtter handlingen og forståelse af denne fint. Bogen er lækkert bundet ind – og med en indbydende illustration på forsiden. Den vil helt sikkert fange målgruppen.

Ud på havet er en spændende og realistisk fortælling om Jacob, som får lov at komme med sin far på arbejde. Som voksen, kan jeg måske godt have lidt tvivl om, hvorvidt børn kan få lov at komme med, når det virkelig brænder på – men samtidig er det med garanti slet ikke noget, børn vil tænke på, når de læser bogen og de andre bøger i serien. Jeg er sikker på, at de fleste børn er interesserede i, hvad deres forældre laver, når de er på arbejde, og dermed fint kan sætte sig ind i Jacobs oplevelser. At bogen handler om Alarm 112 vil helt sikkert også tiltale børn, der er vilde med udrykningskøretøjer m.v.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143187
Udgave: 1. udg. 30.07.2018
Sider: 32

1 thought on “Ud på havet af Per Østergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *