Alt det andet, Events

Bloggerevent med Stefan Ahnhem

[reklame – indlæg om bloggerevent]

I mandags var jeg inviteret til Aarhus sammen med andre bogbloggere for at møde forfatteren Stefan Ahnhem. Det var forlaget Lindhardt og Ringhof, som stod for arrangementet. Stefan Ahnhem er aktuel med sin nyeste bog Motiv X, som udkommer på fredag – d. 28.09.18.

Det var en super hyggelig og spændende eftermiddag/aften i selskab med Stefan Ahnhem og flere skønne bloggere. Vi mødtes på Cafe Stiften, hvor vi spiste burgere og snakkede om Motiv X – og om krimier i det hele taget.

Desværre må jeg erkende, at mine billeder er blevet så dårlige, at de ikke egner sig til deling (Jeg skulle have medbragt vores nye kamera – ØV). Heldigvis var billederne jo ikke det vigtigste for mig, men det ville have været skønt, at kunne dele lidt mere af aftenen med jer.

Motiv X af Stefan Ahnhem. Krimi og burgere på Cafe Stiften.
Motiv X af Stefan Ahnhem.
Krimi og burgere på Cafe Stiften.

Motiv X er 4. del i serien om Fabian Risk. I slutningen af sidste uge kom bogen med posten – lige i tide, da jeg samme dag blev færdig med Atten grader minus, som er 3. del af serien. Der kommer en anmeldelse af Motiv X en af de nærmeste dage – så den må I have til gode.

Stefan Ahnhem er svensker, men har i det sidste års tid boet i København med sin kone og børn. Inden Stefan Ahnhem debutterede som krimiforfatter har han været manuskriptforfatter til blandt andet den kendte tv-serie: Wallander.

Vi hørte meget om både den nye bog, Motiv X og de foregående bøger i serie. Det er altid virkelig interessant at høre forfatteren selv fortælle om sin bog. Nu skal det ikke være en hemmelighed, at jeg synes rigtig godt om serien. Men havde jeg ikke gjort det, så ville jeg med garanti være smuttet ud efter bogen, så snart aftenen var slut.

Der blev snakket meget om både Fabian Risk, men også om andre krimier, især svenske og danske. Men vores snak handlede selvfølgelig hovedsageligt om Motiv X.

I forbindelse med Motiv X fortalte Stefan Ahnhem, at det ofte bliver sagt, at der altid er et motiv til drab – men er der det? Og hvordan går opklaring m.v. hvis der ikke er et motiv? Det er selvfølgelig noget af det, som Motiv X handler om.

Serien om Fabian Risk foregår hovedsageligt i Sverige, men en del af historien foregår dog også i Danmark. Stefan Ahnhem røbede, at han havde haft til hensigt, at Danmark skulle ud af historien, men sådan er det ikke gået.

Noget af det, Stefan Ahnhem blev spurgt om var, om han er nervøs for, hvad fx navngivne organisationer siger til at blive omtalt (måske ikke positivt)? Svaret var, at det umiddelbart er det vigtigste at være ærlig. Der skal ikke censurers noget, bøgerne skal give et realistisk samfundsbillede. På samme måde er det ikke altid kun voksne, som er ofrene, tingene skal ikke var helt pudsede, men virke realistiske.

Om serien fortalte Stefan Ahnhem, at man ikke skal være sikker på noget – man skal overraskes og ikke kende slutningen. På samme vis er det heller ikke fastsat, hvor mange bøger i serien, der kommer. Men han ville gerne røbe, at han arbejder på næste del af serien.

Bøgerne har alle nogle virkelig relevante emner med ting som reelt kan ske. Lidt skræmmende er det dog, når ting der er skrevet om, så sker i virkeligheden. I den 3. bog, Atten grader minus, er der blandt andet nogle hjemløse, der bliver slået ihjel af en flok teenagere. Stefan Ahnhem fortalte, at det netop er sket i Sverige – det er jo rigtig uhyggeligt. Men adspurgt, så er han ikke nervøs for, at nogen skal blive inspireret til at blive “copy cats”. Og så tænker jeg nu, om det ikke er et spørgsmål, som krimi/thriller-forfattere tit får?

Program til Boghandler-aften
Program til Boghandler-aften

Efter arrangementet var vi så heldige, at vi blev inviteret med til Boghandler-aften ved Lindhardt og Ringhof – her blev sæsonens nye udgivelser præsenteret for områdets boghandlere. Her var Stefan Ahnhem selvfølgelig også præsenteret. Både det første og det andet arrangement var hyggeligt og interessant – og jeg kom hjem med et virkelig fyldt hoved. Nu håber jeg, at jeg har hørt ordentligt efter og deler korrekte oplysninger.

Det korte af det lange: Jeg ELSKER sådanne forfatter-arrangementer.

Tak til Stefan Ahnhem og Lindhardt og Ringhof for en dejlig oplevelse.

1 thought on “Bloggerevent med Stefan Ahnhem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *