4 stjerner, Krimi/spænding, Modtryk, Tine f. 1973

Nulpunkt af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

De to norske forfattere Jørn Lier Horst og Thomas Enger er gået sammen om at skrive romanen, Nulpunkt. Det er den første bog, de to forfattere har skrevet sammen. Nulpunkt handler om journalisten Emma Ramm og politikommisæren Alexander Blix.

Bogens bagsidetekst:

“Sportsstjernen Sonja Nordstrøm dukker ikke op, da hun skal lancere sin selvbiografi “Evig Etter” på morgen-tv. Den unge journalist Emma Ramm tager hjem til Nordstrøm for at se, om der gemmer sig en god historie i udeblivelsen. Bag den ulåste hoveddør finder Emma tegn på kamp, men ingen Sonja Nordstrøm. Til gengæld er der klistret et startnummer fast på tv’et. Nummer 1.

Politikommissær Alexander Blix får ansvaret for efterforskningen af Nordstrøms forsvinding. Spor efter hende dukker op forskellige steder, og det hele virker som en nøje udtænkt plan. En morder med sans for dramatik er tilsyneladende på spil.”

Nulpunkt af Jørn Lier Horst og Thomas Enger
Nulpunkt af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Nulpunkt er en velskrevet og fint komponeret krimi. Den er uden blodige scener og selvom den er uhyggelig til tider, så er den ikke så skræmmende, at hårene rejser sig. Mord sker der dog – faktisk indtil flere af dem. Egentlig synes jeg nok, at det virker som en forsigtig eller måske lidt stille start fra de to norske forfattere. Men det kan også skyldes, at jeg har læst ret mange grusomme historier på det sidste.

Jeg kan rigtig godt lide det nye makkerpar, Ramm og Blix, selvom det er ved at være ret brugt med en journalist og en efterforsker, men når man først lærer dem at kende, så synes jeg, at det fungerer fint. Ramm og Blixs veje har krydset hinandens før – og det under nogle barske vilkår. Det påvirker selvfølgelig deres forhold, men ikke mere end at de stadig godt kan samarbejde. Det der er sket tidligere, er også med til at danne deres personligheder – og på den måde er det rart at vi hører om, hvad der ser sket. Jeg håber, at forfatterne fortsætter deres samarbejde, så der bliver mulighed for at lære Ramm og Blix bedre at kende.

Det er et spændende plot, der hele tiden udvikler sig. Det vigtigste tema i Nulpunkt er behovet for anerkendelse – om at blive set og gerne blive kendt, og ikke mindst hvad man vil gøre for at opnå berømmelse. Det er et spændende og ret aktuelt emne. Udover, at det er kendte personer, som bliver ofre for morderen, så er Blixs datter, Iselin med i et reality-show, som minder rigtig meget om Big Brother, hvilket får historien til at virke både realistisk og troværdig.

Selvom Nulpunkt ikke er den bedste krimi, jeg har læst og den ikke efterlader dybe spor – så var det stadig en spændende og underholdende oplevelse. Kommer der en fortsættelse, så skal jeg selvfølgelig læse den. Det vil være spændende at høre om, hvordan det går for både Ramm og Blix, både på det personlige- og arbejdsmæssige plan.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Modtryk
ISBN: 9788770070591
Udgave: 1. udg. 21.09.2018
Originaltitel: Nullpunkt
Oversætter: Rolf Stavnem
Sider: 391

3 thoughts on “Nulpunkt af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *