4 stjerner, Carlsen, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Hvis bare du var min af Jenny Han

Hvis bare du var min af Jenny Han er første bog i trilogien om Lara Jean.

Forlagets beskrivelse:

“Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen. Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.

Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde.

Der er blandt andre hendes første kys, drengen fra sommerlejren og endda hendes søsters ekskærste, Josh. Men efterhånden som Lara Jean arbejder sig igennem de pinlige og akavede spørgsmål, finder hun ud af, at der måske også kan komme noget godt ud af brevene. Trods alt.”

Hvis bare du var min af Jenny Han
Hvis bare du var min af Jenny Han

 

Jeg købte Hvis bare du var min til BogForum 2017, og har glædet mig til at læse den lige siden. Jeg har hørt mange gode ting om den, og da jeg så fik at vide, at den blev til en film, blev jeg bare nødt til at læse den. Derfor havde jeg en del forventninger til bogen, da jeg begyndte at læse.

Hovedpersonen er Lara Jean, som går i High School. Lara Jean har altid været en forsigtig og stille pige, og jeg har let ved at relatere til hende. Bogen er på mange måder realistisk, og jeg er sikker på at mange teenagere vil kunne genkende nogle af de situationer Lara Jean står i. Eller i hvert fald se dem for sig.

Udover det synes jeg også, at Hvis bare du var min er en klassisk ungdomsroman, som har nogle gode emner. Det er blandt andet fordomme, roller, forandring og selvfølgelig venskab og kærlighed. Jeg blev godt nok lidt træt af, at skulle læse endnu en bog med et trekantsdrama, for jeg har efterhånden læst mange bøger, hvor det er sådan det foregår.

Nogle gange blev jeg lidt små sur på Lara Jean over de beslutninger hun tog, for det var ikke altid at vi var enige om, hvad hun skulle gøre eller sige. Hendes handlinger førte heller  ikke til så mange konsekvenser, som jeg umiddelbart ville have troet. Nogle karakterer har åbenbart bare en god portion tålmodighed.

Hvis bare du var min er en hyggelig og sjov historie. Mens jeg læste, sad jeg i hvert fald og grinte op til flere gange over de forskellige ting, der skete i bogen. De helt små detaljer var med til at gøre historien troværdig, og jeg var vild med den måde bogen var skrevet på. Jeg kunne rigtig godt lide det forhold, som Lara Jeans familie havde. De var meget tætte og havde det godt sammen, men kunne stadigvæk blive uvenner på hinanden.

Hvis bare du var min levede op til mine forventninger, og jeg glæder mig til at begynde på 2´eren efter jeg selvfølgelig lige har set filmen.

Filmtraileren:

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Carlsen
ISBN: 9788711458068
Udgave: 1. udg. 2015
Originaltitel: To All the Boys I’ve Love Before
Oversætter: Randi Bjerre Høfring
Sider: 358

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *