4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Apache: Kampen ved floden af Line Leonardt

Apache: Kampen ved floden er første del af serien Vi, de uovervindelige af Line Leonhardt. Serien er en letlæsningserie og består indtil videre af 2 bøger. 2. del hedder Dinotopia: Mistys hævn.

Bogens bagsidetekst:

“Pelle og Max skal lave et projekt i skolen. De vælger at lave en tegneserie om Apache- og Navarro indianere. Pelle er Apache og Max er Navarro. Da venskabet bliver svært, blandes de to verdener sammen for Pelle. Snart kæmper Apache-Pelle mod Navarro-Max.”

Apache: Kampen ved floden af Line Leonhardt
Apache: Kampen ved floden af Line Leonhardt

Som skrevet er Apache: Kampen ved floden 1. del af en serie. Jeg har ikke læst 2. del, men umiddelbart vil jeg mene, at bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Apache: Kampen ved floden har et lixtal på 18, og er dermed ikke til de første læsere, men derimod til børn, som har godt fat i læsningen, og stort set kan undvære understøttende illustrationer. Der er kun 7 illustrationer i bogen, som er på 48 sider. Der er forholdsvis meget tekst på alle sider, dog er teksten skrevet i et rimelig letlæst sprog – og mange steder med korte enkle sætninger. Derudover er bogen inddelt i kapitler af en passende længde, som giver mulighed for naturlige pauser i læsningen. Jeg vil mene, at målgruppen er 8-9 år og op – selvfølgelig alt efter hvor gode læsere børnene er.

Opslag i Apache: Kampen ved floden af Line Leonhardt. Billedet er fra Forlaget Elysion.
Opslag i Apache: Kampen ved floden af Line Leonhardt. Billedet er fra Forlaget Elysion.

Selvom der kun er 7 illustrationer i bogen, så er de rigtig fine og passer godt til historien. Illustrationerne er lavet af Flemming Schmidt, som også har illustreret mange andre gode børnebøger.

Titlen: Apache: Kampen ved floden signalerer kraftigt, at det er en historie om indianere – og det er det selvfølgelig også, men det er lige så meget en historie om venskaber og problemer i disse venskaber, familieforhold – og ikke mindst at gå i skole. Det er emner, som alle børn vil kunne relatere til – og jeg er sikker på, at de fleste børn uanset køn vil kunne identificere sig med Max og Pelle.

Apache: Kampen ved floden er en spændende historie, som jeg tænker, at børnene vil have svært ved at slippe, når de først er begyndt.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772141923
Udgave: 1. udg. 30.07.2018
Sider: 48

1 thought on “Apache: Kampen ved floden af Line Leonardt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *