4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Cirkus Supers nye nummer af Jørn Jensen

Cirkus Supers nye nummer er 3. del af Jørn Jensens letlæsningsserie, Cirkus Super. Serien består nu af 4 bøger.

1. Bølle i Cirkus Super
2. Fuglen i Cirkus Super
3. Cirkus Supers nye nummer
4. Klovnen i Cirkus Super

Som titlen siger, så er Cirkus Super klar til et helt nyt nummer – faktisk flere. Børnene inviterer igen publikum, og denne gang skal alle deltage.

Cirkus Supers nye nummer af Jørn Jensen
Cirkus Supers nye nummer af Jørn Jensen

Cirkus Supers nye nummer har et lixtal på 5 og et lettal på 14, tallene er dermed en smule højere end i de to første bøger. Alle sætningerne er korte, og der er ikke meget tekst på hver side, max 6 linjer. Der er kun enkelte ord på mere end to stavelser. Teksten er enkel og meget læsevenlig. Bogen henvender sig som de øvrige i serien til de første læsere, som kan læse lidt mere end de lydrette bøger.

De fine og lidt sjove illustrationer er lavet af Zarah Juul. Tegningerne understøtter fint teksten og giver på den måde læseren en hjælpende hånd.

Opslag i Cirkus Supers nye nummer af Jørn Jensen
Opslag i Cirkus Supers nye nummer af Jørn Jensen

Som skrevet i den tidligere anmeldelse, så henvender Cirkus Super sig til begge køn – og mon ikke de fleste børn har prøvet at lege cirkus derhjemme eller måske i børnehaven? Uanset, så tænker jeg, at det er let for målgruppen at identificere sig med et eller flere af børnene i historien. Og selvom teksten er rimelig kort og enkel, så er der alligevel nok både at snakke om og kigge på.

Måske jeg tolker for meget på en lille kort letlæsningsbog – men jeg synes, at det er dejligt, at de børn der laver cirkus viser, at alle kan og må være med. Man kan måske ikke det samme som de andre – men så kan man noget andet.

Bøgerne fra Forlaget Elysion er altid flot indbundet, og det gælder selvfølgelig også Cirkus Supers nye nummer. Selvom det er en kort historie på 25 sider, så føles og ligner den en “rigtig” bog.

Jørn Jensen kan det der med lette bøger, Cirkus Super-serien føjer sig fint til alle de mange andre gode bøger, som er kommet fra hans hånd.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772142241
Udgave: 1. udg. 30.07.2018
Sider: 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *