4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Cirkus Super af Jørn Jensen

Jørn Jensens nye letlæsningsserie Cirkus Super består indtil videre af to bøger:

1. del: Bølle i Cirkus Super
2. del: Fuglen i Cirkus Super

Begge bøger har nogle super fine illustrationer af Zarah Juul.

Bølle i Cirkus Super + Fuglen i Cirkus Super af Jørn Jensen

Bølle i Cirkus Super handler om Freja og Emil, der laver cirkus for deres venner. Først må de øve sig – og så bestemmer de sig for, at der ikke er cirkus uden dyr. Derfor kommer hunden Bølle med i forestillingen, hvad mon han kan?

I Fuglen i Cirkus Super bliver et nyt dyr introduceret. Denne gang er det en fugl, som Freja og Emil har med. Hvad mon fuglen kan – og hvad siger publikum til fuglen?

Begge bøger i Cirkus Super-serien har lixtal på 3 og et lettal på 13. Alle sætninger er korte, og der er ikke meget tekst på hver side, max 5 linjer med stor læsevenlig skrift. Der er ingen ord med mere end to stavelser. Bøgerne henvender sig til de første læsere, som er kommet en tand videre end de lydrette bøger.

Opslag i Fuglen i Cirkus Super af Jørn Jensen

Cirkus Super henvender sig til begge køn og jeg tænker, at rigtig mange børn vil blive glade for, at der er dyr med i bøgerne (uden at dyrene er hovedpersonerne). Det er nogle sjove og hyggelig historier, som bliver suppleret godt af de rigtig dejlige illustrationer i nogle lækre farver. Illustrationerne passer rigtig godt til teksten og tilføjer handlingen lidt ekstra.

Opslag i Bølle i Cirkus Super af Jørn Jensen

Jeg mener ikke, at det kan blive udgivet for mange letlæsningsbøger – det er så vigtigt at børnene har noget at vælge imellem, når de skal introduceres for bøger og læsning, så de ikke får fat i noget, som får dem til at miste modet. Jeg er sikker på, at bøger om cirkus vil været et hit – hvilke børn har ikke selv leget cirkus derhjemme? Og rigtig ofte bliver der arbejdet med cirkus-temaer i både børnehaven og skolen, så det vil være et kendt tema for stort set alle børn.

Som jeg har fremhævet ved andre letlæsningsbøger fra Forlaget Elysion, så er det skønt, at bøgerne er flot bundet ind. Både fordi det får dem til at virke mere indbydende – men ikke mindst fordi at børnene får en fornemmelse af, at de læser en “rigtig bog”.

Med serien Cirkus Super har Jørn Jensen endnu engang begået nogle rigtig fine bøger til begynderlæserne – og teksterne er suppleret rigtig flot med illustrationerne af Zarah Juul.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Bølle i Cirkus Super – Cirkus Super 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199066
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 25

Fuglen i Cirkus Super – Cirkus Super 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199073
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 25

1 thought on “Cirkus Super af Jørn Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *