5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Dronen af Per Østergaard

Dronen er 1. del af en ny letlæsningsserie af Per Østergaard, serien hedder Arnes Auto. Det er indtil videre kommet to bøger i serien, 2. del hedder Vinter.

Bogens bagsidetekst:

“Tobias og Tue går hen til Arnes Auto. Her kommer de næste hver dag. Arne finder på ting. I dag laver han en drone.”

Dronen af Per Østergaard
Dronen af Per Østergaard

Dronen er en letlæsningsbog til begynderlæserne, bogen har et lixtal på blot 4 og et lettal på 12. Selvom teksten ikke er lydret, så det stadig en af de lettere bøger. Der er ikke meget tekst på siderne, max 6 linjer og det er kun på få sider, de fleste steder er der mindre tekst. Teksten er opbygget med korte og enkle sætninger – og der er rigtig mange ord med kun en stavelse, dog er der også ord med 3 stavelser.

Opslag i Dronen af Per Østergaard
Opslag i Dronen af Per Østergaard

Jeg er vild med illustrationerne, som virkelig giver fortællingen liv. De skønne illustrationer er lavet af Lars-Ole Nejstgaard. Illustrationerne understøtter handlingen rigtig fint, og der er masser af sjove ting at kigge på, ud over det man kan læse. Alle illustrationer fylder et dobbeltopslag og sammen med den ganske korte tekst er det med til at gøre bogen meget overskuelig, også selvom man er en helt ny læser.

Selvom jeg kun har læst Dronen, som er jo er 1. del af serien, så mener jeg, at bøgerne sagtens kan læses selvstændigt, og det er et stort plus, at bøgerne ikke nødvendigvis skal læses i en bestemt rækkefølge.

Som altid når jeg læser så lette bøger som denne, så bliver jeg forundret over, at det er muligt at skrive en fin og sammenhængende historie, som består af så enkel en tekst og dermed med et lavt lixtal. I Dronen er illustrationerne selvfølgelig med til at udvide historien – men det er jo kun et plus.

Hovedpersonerne er drenge, men alligevel tænker jeg, at bogen fint kan læses af piger også – mon ikke der er mange både piger og drenge, som synes, at det både er sjovt og spændende med lidt skøre og anderledes opfindelser.

Per Østergaard har skrevet mange gode letlæsningsbøger for både drenge og piger. Dronen er en fin tilføjelse til listen.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143125
Udgave: 1. udg. 30.07.2018
Sider: 27

2 thoughts on “Dronen af Per Østergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *